PMS & PMDS Konferensen - Internationella Mensdagen

28 maj 2019 17:00 - 19:30

Hörsal Dragonen,, Göteborgs Universitet, Sprängkullsgatan 19, Göteborg

Boka in 28e maj i kalendern- äntligen kommer PMS & PMDS konferensen till Göteborg!
Den 21 november förra året, på Internationella PMS-dagen, gick Bättre än de flestas första konferens av stapeln i Stockholm på Medelhavsmuséet. Och denna gång har vi teamat upp med inga mindre än den fantastiska och viktiga organisationen MENSEN. 

Denna gång är det Göteborg som ska få möjlighet att lära sig mer om detta viktiga ämne. Evenemanget äger rum på Internationella Mensdagen den 28 maj - en temadag som är till för att bryta tabun och sprida kunskap om de behov som menstruerande personer har. 

- Det finns en stor kunskapslucka i samhället kring PMS och framförallt PMDS. PMDS är den allvarligaste och mest funktionsnedsättande formen av PMS, som än i dag sällan diskuteras och som i stor utsträckning inte diagnosticeras. Trots att PMDS kan klassas som en folksjukdom går många kvinnor genom livet utan att få hjälp. Kvinnor med PMDS tillbringar drygt 50% av sin fertila ålder i depressivt tillstånd och sjukdomen leder ofta till sociala problem på både arbetsplatsen och i hemmet.

Vi vill ändra på detta genom att sprida kunskap om PMS och PMDS! 

Under evenemanget kommer bakomliggande orsaker, diagnoser och moderna behandlingsalternativ av PMDS att presenteras av de medverkande. 

FÖRELÄSNINGAR/TIDER
17:00-17:15 - Isabel Lindström, medgrundare till Bättre än de flesta och initiativtagare till PMS & PMDS Konferensen berättar om sina erfarenheter av PMDS. 

17:15-18:10 - Torbjörn Backström, professor i obstetrik vid Umeå Universitet, redogör vad PMDS är och vad som orsakar diagnosen samt berättar ur ett historiskt perspektiv hur det sett ut för kvinnor med hormonella besvär.

18:10-18:15 - Rebecka Hallencreutz berättar kort om MENSENs arbete och varför det är viktigt att prata öppet om mens.

18:15-19:15 - Leg. Psykologerna Ulrike Braun och Susanna Johansson kommer att tala om hur kognitiv beteendeterapi kan lindra symtomen vid PMS.

19:15-20:00 Stanna kvar och mingla! Det kommer att finnas goa chokladbars från vår sponsor NICK’s. MENSEN kommer att ha ett infobord där du kan fråga om vår verksamhet.

Evenemangets huvudsponsor är Asarina Pharma.Konferensen är organiserad av jämställdhetsorganisationerna Bättre än de flesta och MENSEN. 

Tack vill våra sponsorer och samarbetspartners: SSESA, Libresse och Nicks! 

Evenemanget är GRATIS - men du behöver haffa en fribiljett via länken! 

Varmt välkomna! / Bättre än de flesta & MENSEN

Gratis UTSÅLT