PMS? Få hjälp med KBT!

14 mar 2018 18:30 - 20:00

ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Var tredje kvinna i fertil ålder mår riktigt dåligt dagarna före mens. För vissa kan det vara så länge som upp till två veckor. En del vill skälla ut kollegan, säga sanningen till väninnan eller skiljas från sin partner. Och en del gör alla dessa tre saker för att sedan ångra sig bittert när mensen väl kommer.

Men så behöver det inte vara! Ny forskning visar att kognitiv beteendeterapi (KBT) är en effektiv metod för behandling av pms. Pms orsakas av hormoner som förutom att påverka oss fysiskt, påverkar våra tankar och känslor och i slutändan hur vi beter oss. På så sätt kan KBT, även om det inte förändrar din hormonkänslighet, hjälpa dig att må bättre.

Under föreläsningen kommer författarna till boken PMS! Få hjälp med KBT att på ett lättfattligt sätt förklara vad pms är och framförallt hur pms kan hanteras med hjälp av KBT. Författarna kommer att ge exempel och demonstrera olika övningar som kan hjälpa dig att minska negativa tankar och hantera starka känslor, så att du mår bättre under hela månaden!

Medverkande:
Ulrike Braun, leg psykolog
Susanna Johansson, leg psykolog

Lokal: Hedensalen, plan 4.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Biljett

Ej tillgänglig

Student, pensionär, arbetssökande

Ej tillgänglig