Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - TORSDAG: A New Way To Flavour, Greed(ish), Quarter Voice

Eventet är avslutat

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - TORSDAG: A New Way To Flavour, Greed(ish), Quarter Voice

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

31 aug 2023 17:00 - 23:59
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Pipelines 50-årsjubileum, torsdag: GREED(ISH), A NEW WAY TO FLAVOUR och QUARTER VOICE!

17:00 Dörrar/bar/kök
19:00 A New Way To Flavour
20:00 Quarter Voice
21:00 Greed(ish)

Priser:
0-12: gratis inträde
13-21: 50 kr
22 och uppåt: 150 kr

GREED(ISH)
En hyllningskonsert tillägnad kängpunken och ett av Sundsvalls kanske argaste band. Med influenser från band som The Exploited, Disrupt och Extreme Noise Terror mfl. manglade Greed sig igenom andra hälften av 1990-talet med sin aggressiva punk i samtidens annars så trallvänliga strömningar. Greed spelade ofta på Pipelines scen och repade mot slutet även i Pipelines stora replokal. Efter fem EP’s och några samlingsplattor och utlandsturnéer lade bandet av i början av 2000-talet. Det har under åren visat sig vara svårt att återförena bandet, men den här kvällen kommer vi ändå hyfsat nära tillsammans med, bland andra, några av de som var med när det begav sig. Greed-covers varvas med en och annan kängklassiker från andra band och kanske också ett par nyskrivna dängor.

På scen ikväll:
Lia Jacobi – Sång
Mattias Dahlgren – Gitarr
Thomas Björling – Bas
Olle Groth – Trummor

A NEW WAY TO FLAVOUR
Metal/hardcorebandet A New Way To Flavour bildades 2008. Bandet har sedan starten gjort en uppsjö med spelningar med band som bl.a Adept och Betraying the Martyrs. Bandets sista spelning gjordes 2016 på Norrlands inomhusfestival House of Metal. Nu är det dags igen att damma av instrumenten för en återförening – en spelning på Pipeline där allt började 2008. Vi hoppas på att kunna leverera samma energi och ångestosande frustration som vi gjorde där vi slutade. Vi är otroligt taggade på att få kliva upp på scenen igen och dela kvällen med er!
Olle Gullman – sång
Johan Fahlberg – gitarr, sång
Thomas Lilja – gitarr
Ragnar Hedtjärn Ullenius – bas
Thomas Björling – trummor

QUARTER VOICE
Sundsvallsbandet som 2009 – 2011 köttade på med skön ösig alternativ hårdrock återuppstår! Melodisk stämsång, medryckande rock-riff och frenetiska trummor! Quarter Voice fortsätter som inget hänt 12 år senare – och det är på Pipeline det händer!Quarter Voice är:
Anton Alfredsson – sång
Andreas Sahlin – gitarr, kör
Henke Lundberg – gitarr, kör
Thomas Medelheim – bas, kör
Jonas Jönsson – trummor, kör

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer