skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - LÖRDAG: Brända Lolitor på Reeperbahn, Jezebel, Crompojkarna, Stereo Starboy, Shades of Orange, Magasinet Houserockers

Eventet är avslutat

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - LÖRDAG: Brända Lolitor på Reeperbahn, Jezebel, Crompojkarna, Stereo Starboy, Shades of Orange, Magasinet Houserockers

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

2 sep 2023 16:00 - 23:59

Beskrivning

Pipelines 50-årsjubileum, lördag: Diestinct, Brända Lolitor på Reeperbahn, Jezebel, Crompojkarna, Stereo Starboy, Shades of Orange och Magasinet Houserockers

FREDAG OCH LÖRDAG = ÅLDERSGRÄNS 18 ÅR

16:00 Dörrar/bar/kök
17:00 Jezebel
18:00 Stig III
19:00 Crompojkarna
20:00 Magasinet Houserockers
21:00 Stereo Starboy
22:00 Brända Lolitor på Reeperbahn
23:00 Shades of Orange

STIG III
Vi kan nu med glädje presentera det sista bandet som tar slotten 18:00 på lördagen: STIG III! Detta band har spelat mången gång i Sundsvall under åren, bland annat på Musikforum-tiden, men de var också ett av de första banden som spelade på Pipelines invigningsgala den 21 augusti 1985! Vi ser alla fram emot att än en gång se Mats Norr & co gå på högvarv!

BRÄNDA LOLITOR PÅ REEPERBAHN
Med ett förflutet i band som Reeperbahn, Garmarna, Brända Barn, Lolita Pop, Diestinct, Peace, Love & Pitbulls och Thåström vågar vi lova en upplevelse utöver det vanliga när detta unika hopkok äntrar Pipelines scen, där samtliga gjort minst sagt minnesvärda spelningar. Ur sina digra låtskatter har de grävt fram ett antal klassiker som de flesta med förkärlek till postpunk kommer digga som om tiden stått still! De som vågar sig på detta är:
Danne Sundqvist, Reeperbahn – Bas och sång
Stefan Brisland, Garmarna & Thåström – Synt
Anders Brodin, Brända Barn & Massmedia – Sång
Sanken Sandqvist, Thåström & Diestinct- Trummor
Sten Booberg, Lolita Pop & Ulf Lundell – Gitarr

STEREO STARBOY
Efter 17 års vila är nu Stereo Starboy redo att återuppstå på hemmascenen Pipeline. Sedan starten 1998 har Stereo Starboy spelat på såväl Hultsfredsfestivalen som internationella scener. Energin står i fokus när powerpoprock-bandet nu lovar att leverera än en gång på Sveriges bästa rockklubb!
Stereo Starboy är:
Eva Åkerhielm – sång
Mirjam Iwers Ytterström – gitarr
Sara Kideborn – gitarr
Elin Strömgren – bas
Katarina Johansson – trummor

CROMPOJKARNA
Crompojkarna uppstod ur spillrorna av Vacum 1985. Anders Olsson och Mats Hammerman från Vacum letade nya lekkamrater att spela skramlig gitarrbaserad rock med och fann Helene Hillborg, Lars Forslund och Peter Kjällman. Någon tyckte debutsingeln Hon bor i väggarna lät som Ebba Grön uppvuxen på boogierock. Kändes som ett fint betyg. 1988 spelade bandet på Hultfredsfestivalen och gjorde en P3 liveinspelning. Peter lämnade bandet och in kom Daniel Höglund från Gina Jacobis band Rummet och det resulterade i ännu mer spelningar, ett album och ett par singlar. 1992 började bandet tappa fart och sakta tyna bort. 2013 remastrades och återutgav bandets samtliga inspelningar som en dubbel-CD och bandet återförenades även för att spela in ett antal outgivna låtar på dubbel-CDn 1985-1922 samt spelade på Pipelines 40-årsjubileum. DubbelCDn fick fin kritik och när Massproduktion firade 40 år återförenades bandet för att spela live samt göra och spela in en ny låt. 2022 avled trumslagaren Lars Forslund.

JEZEBEL
Det blir stökig folkpunk och stärkande vemod när Jezebel återvänder för att hylla rockklubben som betytt allt. Vreden i texterna känns lika viktig i dag som för 30 år sedan. Jezebel hittade igen sig själva i en kartong med bortglömda inspelningar för några år sedan. Tidskapseln “JZBL 93” gavs ut som album på Spotify i januari 2020, men pesten stoppade alla bokade konserter. När Jezebel äntrar scenen på lördagen är de ute efter revansch. Och kommer inte att lägga fingrarna emellan.
Jezebel är:
David Kronlid – bas, sång (Kronlids Mekaniska, The Bang, Bang, Bangs, Tjuvholmen)
Christer Suneson – gitarr, sång (Gibrish)
Stefan Briesland Ferner – fiol, (Garmarna, Thåström, Stefan & the Truters)
Gotte Ringqvist – gitarr (Garmarna)
Peter Jonriksson – trummor (Tjuvholmen, The Stickshifters, Pink Pedal Pushers)

THE SHADES OF ORANGE
Rockbandet The Shades of Orange bildades 1989 och rönte framgångar under 1990-talet när de kombinerade garagerock, indiepop och psykedelia. The Shades of Orange turnerade flitigt under 1990-talet och spelade bland annat på Hultsfredsfestivalen. 2013 återförenades bandet för Pipelines 40-årsjubileum och tio år senare är de äntligen tillbaka!
The Shades of Orange är:
Ronny Pale – sång
Marja Elverstig fd Ojala – orgel
Arvid Lind – gitarr
Magnus Renström – bas
Daniel Westin – trummor

MAGASINET HOUSEROCKERS
Magasinet House Rockers bildades 1978 utifrån olika konstellationer som spelade på Musikforum och upplöstes 1981. De repade 3-4 gånger i veckan och spelade nästan varje helg. 1993 återförenades bandet för Pipelines 20-årsjubileum. Bandmedlemmar har varit aktiva i olika musikaliska projekt sedan dess, men återigen står Magasinet Houserockers återförenade för en kväll!
Magasinet Houserockers är:
Björn Gimstedt
Lars Forslund
Stefan Bergman
Mats Bäck
Christer Sjöström

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer