Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - FREDAG: The Sangha Operator, Enchained, Slithering Gees, Sand, Fools Vision

Eventet är avslutat

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - FREDAG: The Sangha Operator, Enchained, Slithering Gees, Sand, Fools Vision

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

1 sep 2023 17:00 - 23:59
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Pipelines 50-årsjubileum, fredag: ENCHAINED, THE SANGHA OPERATOR, SLITHERING GEES, SAND och FOOLS VISION!

FREDAG OCH LÖRDAG = ÅLDERSGRÄNS 18 ÅR

17:00 Dörrar/bar/kök
18:30 Fools Vision
19:30 Sand
20:30 Slithering Gees
21:30 Enchained
22:30 The Sangha Operator

ENCHAINED
Enchained bildades i slutet av 90-talet av ett gäng polare som var svaga för hårdrock och metal. Några av de största inspirationskällorna var bland annat Pantera, Slayer, Haunted, Sepultura och Entombed. Vid den här tiden körde de flesta metal-banden i Sundsvall främst hård/teknisk death metal, men Enchained lutade sig istället mot ett mer trashigt sound med melodi och tyngd. Ett antal demos spelades in under åren och de deltog även på flera samlingsskivor. En hel del spelningar gjordes också. Till exempel på torgrocken/rock vid ån (bland annat tillsammans med Bigelf), gatufesten och givetvis flera spelningar på Pipeline. Alla medlemmar är fortfarande musikaliskt aktiva. De ser dock mycket fram emot att sätta en snygg punkt med Enchained i samband med denna spelning!
Enchained är:
Andreas Söderström – sång
Fredrik Staaf – gitarr
Hasse Antonsson – bas
Andreas Häggström – trummor

THE SANGHA OPERATOR
Rock nyanserat av psykedelia, protopunk och folk. Medlemmarna har sedan starten utvecklats i musikaliskt experimentell anda och stor passion för sin genre. Bandet var som mest operativa mellan 2001-2006 och gästade Pipelines scener vid flera tillfällen. Under den mest aktiva perioden släpptes bl.a 4 st EP:s och en Sverigeturné genomfördes 2002.
The Sangha Operator är:
Urban Grafström – bas
Jerker Ullerstam – gitarr, sång
Andreas Jason – gitarr
Carl-Fredrik Jensen – trummor

SLITHERING GEES
Slithering Gees var ett Sundsvallsband som var aktivt mellan 1999 och 2001. De stora influenserna var, för att nämna några, Hellacopters och Cheap Trick och stilen kan väl bäst beskrivas som rock ’n’ roll, dubbla gitarrer och medryckande refränger. Slithering Gees hann med ett femtiotal gig på scener runt om i Västernorrland och två demoplattor under sin relativt kortlivade existens och när de åter ställer sig på Pipelines scen var det hela 22 år sedan de spelade ihop. Vi hoppas kunna bjuda på ett jäkla röj helt enkelt, känslan skall vara att publiken hälsar på i vår replokal.
Slithering Gees är:
Roger Westin – gitarr och sång
Christian Olofsson – gitarr och sång
Stefan Halvorsen – bas och kör
Pontus Bäckström – trummor

SAND
Bandet fick sin början när Lucksta- och Sörforspojkarna Fredrik Jönsson och Björn Wall (rytm-, respektive sologitarr) fann och fick med Peter Ferneaus på sång. Vid den tiden var Peter en oslipad diamant och texterna som växte fram i hans svarta anteckningsbok färgsatte de kommande vemodiga och energiska svenska poplåtarna. Magnus Björk (bas) och John Fernlund (trummor) anslöt kort därefter och bandet Sand hade nu bildats.
Sand spelade mellan 97-99, repade på centrumvillan i Granloholm och noteras för flera demos, inte minst inspelningen i Skyline studios i Eskilstuna, dåtidens popmecka. Minnen att vårda är en legendarisk spelning på Kents hemmabas Club Blå i Eskilstuna, en utomhusspelning på Medborgarplatsen i Stockholm och vid 5 i12 på teaterscenen i Härnösand. Sand spelade även vid lokala tillställningar på Pipeline, Mysak, Grönborgs etc. De inledde samtliga spelningar med deras allra första låt: Gud för en dag. Den skapades i John Fernlunds föräldrahems garage och har en särskild plats i Sandpojkarnas hjärtan.
På scenen:
Peter Fernaeus – sång
Fredrik Jönsson – gitarr

FOOLS VISION
Sundsvallsbandet Fools Vision var aktiva under början av 2010-talet med sin svängiga indiepop/rock och gjorde ett stort antal livespelningar (på Pipeline med Armand Mirpour samt på 12-timmarsgalan 2011) och fick fina hyllningar och recensioner. 2013 lade bandet ned och återförenas tio år senare för Pipelines 50-årsjubileum!
Fools Vision är:
Pontus Söderberg – sång, gitarr
Gustav Sverin – gitarr, sång
Jimmy Weckenberg – bas, sång
Johan Svedin -trummor

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer