Event inställt

Pianokonsert - Rachmaninoff Sonata No 2 - Originalversionen från 1913

150,00 SEK

Plats

Datum

1 apr 2020 19:00 - 21:00

Beskrivning

Den 1 april 1873 föddes en av vår tids största kompositörer och pianister, Sergei Rachmaninoff. På hans årsdag och till hans ära, framför  den ryska konsertpianisten Christina Grigoryants, ett av hans mest intressanta och omtalade verk – Piano Sonata nr 2.

Alldeles särskilt intressant blir det för kännare av hans musik, då det är den sällsynt spelade originalversionen från 1913, som vi får höra. 

Konserten blir också premiär i Stockholm för en lysande  representant för vad den ryska klassiska pianotraditionen förmår –  Christina Grigoryants. 

Att se henne behärska sitt instrument med känsla, teknik, musikalitet och dynamik, är en upplevelse.

Christina Grigoryants är dessutom något så ovanligt som både en virtuos pianist som ger sig i kast med de mest dramatiska pianoverken och samtidigt en stor improvisatör med stark inspiration från folk, jazz och fusion.

Repertoaren inkluderar därför många olika epoker och stilar, från barock till modern jazz med musik av Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Ravel, Gershwin, Brubeck, Piazzolla, Corea, Lord och många fler.

Senaste året har Christina pendlat mellan Ryssland och Sverige under sitt arbete med att studera in Rachmaninoffs kompositioner. Den 1 april är det dags för Stockholm att få njuta av en musikalisk helafton, full av fantastisk musik.

Arrangör

Lokal

Eric Ericsonhallen Eric Ericsonhallen, 111 49, 111 49 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.