skip to main content

Piano på slottet: Grzegorz Niemczuk

Piano på slottet: Grzegorz Niemczuk

Från 20,00 SEK

Plats

Datum

16 mar 2024 15:00 - 16:00

Beskrivning

Grzegorz (Greg) Niemczuk är en av de mest hyllade polska pianisterna i sin generation. När det kommer till uttolkare av landsmannen Chopin så räknas Niemczuk till en av de allra främsta, med stort emotionellt djup och en förmåga att förmedla de ömtåliga nyanser av skiftande ljus och skuggor som är så centrala i Chopins pianomusik. 2010 krönes han också som vinnare av den ytterst prestigefulla pianotävlingen Frederic Chopin Piano Competition i Warszawa.

När Niemczuk tar sig an ett klassiskt stycke så söker han så uppriktigt han bara kan förmedla de känslor som finns inneboende i verken. Som Claude Debussy sa: ”Musiken börjar där orden är maktlösa”. Niemczuk tror inte att det finns något sätt att spela tonsättarens musik utan att känna till de litterära texter som har format hens personlighet, utan att veta detaljerna om hens liv och utan att på något sätt försöka fördjupa sig i hens psyke och gissa vilken slags person hen verkligen var.

Ofta är musiken den enda formen av uttryck för tonsättarens inre värld som annars är otillgänglig för utomstående. Därför kombinerar Niemczuk ofta konserterna med korta presentationer över tonsättaren och dennes värld och verk, så även under Chopin-konserten på Malmö Konstmuseum.

"Jag säger alltid att du inte behöver vara bekant med eller ens förstå klassisk musik för att kunna älska den” – Greg NiemczukK

Piano på slottet görs i samarbete med Malmöbaserade pianisten Julia Sigova.
Läs mer om Niemczuk och se programmet på konstmuseets hemsida.

Arrangör

Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd av malmöborna själva. Hos oss kan man följa hur måleri, grafik, skulptur, konsthantverk, möbler och textil förändras med tiden och med sin omvärld.

Konstmuseet presenterar också temporära utställningar med aktuella tematiker samt performanceverk, samtal och konserter. Vi förvaltar också några av Sveriges största konststipendier. 

Lokal

Skovgaardsalen, Malmö Konstmuseum, 211 18 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer