Piano Day med Anders Teglund hemma hos Love Antell och Jenny Bjarnar

28 mar 2020 19:00 - 21:00

Berzeliigatan 20, 412 53 Göteborg

Piano Day med Anders Teglund hemma hos Love Antell och Jenny Bjarnar

Välkommen till en intim pianokonsert av Anders Teglund som utsmyckas med ett ljusspel av konstnären och artisten Love Antell.

Piano Day firas av pianofantaster runt om i världen sedan 2015. Eftersom det är 88 tangenter på ett piano sker Piano Day den 88:e dagen på året – den 28 mars.  

Syftet med dagen är att uppmärksamma instrument och binda samman olika sorters arrangemang i en global musikalisk manifestation med pianot i centrum. Initiativet involverar en mängd pianister och konserter, bland annat den tyske pianisten Nils Frahm.  

Läs mer om Piano Day här

Vi firar Piano Day genom att bjuda in till en härlig pianosalong hemma hos Jenny Bjarnar och Love Antell i deras hyresrätt i centrala Göteborg. 

Konserten är ungefär 60 minuter lång, till stora delar improvisationer från Anders skivor “Björkris I” och “Björkris II” som handlar om livet i en hyresrätt. Man kan sitta eller ligga och lyssna på musiken och zoona ut till Loves ljusspel, vissa slumrar och andra somnar helt. Vi lägger fram kuddar och mattor, men man får gärna ta med sig en yogamatta för att garanteras en bra liggplats. Konserten är en perfekt uppladdning inför kvällens galej. 

Värdarna säljer också förfriskningar till ett lämpligt självkostnadspris!

OM ANDERS TEGLUND

Anders Teglund är pianist och förläggare med rötterna i Luleå. Under fjolåret har han släppt de två instrumentala pianoskivorna  "Björkris I" och "Björkris II" om vardagslivet i en hyresrätt. Med låttitlar som “Varannan vecka”, “Trötta barn i trapphus”, “En standardhöjande åtgärd”, och “Det räknas om brännbart” sprider musiken en perfekt känsla av vardag, hyresrätt och melankoli. 

Under året är Anders ute på en lång hemma hos-turné hos folk som har akustiska pianon. Turnén är ett sätt att återuppväcka den gamla salongskulturen i en nytappning, men också ett sätt att bevara de akustiska pianon som hotas. Att samlas hos sina vänner och lyssna på en pianokonsert sker alldeles för sällan nu för tiden. 

Lyssna på Anders Teglunds musik här:

https://open.spotify.com/artist/0hf14Zht9TUOdTQu2UWerr


TIDER

Dörrar kl 19.00

Konsert kl 19.30 - 20.30 (ca)

ADRESS:

Berzeliigatan 20.