Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Pershagen + Givana

Eventet är avslutat

Pershagen + Givana

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

24 mar 2023 19:30 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

PERSHAGEN

Pershagens musik sveper genom djupa skogar och fjäll, musik med en nerv och närvaro som leder lyssnaren genom lågmält hypnotiska ljudlandskap och episkt malande partier. I en blandning av psykedelisk rock och postrock skapas starka cinematiska låtar; Det är instrumentalmusik - fast med tydliga låtar. Det är hypnotiskt - men energiskt. Pershagens musik har kallats för tallskogsrock, en benämning som visar att de konventionella beskrivningarna och facken inte riktigt räcker till.

Oavsett genrebenämning så är Pershagen ett omvälvande band som hänför och engagerar, något deras flitiga turnerande i Skandinavien, Kina och delar av Europa bevisar. Efter åtskilliga turnéer har bandet fått ryktet av att vara en enastående liveakt och Pershagen lyckas trollbinda sin publik på ett närmast hypnotiskt sätt. Det spelar ingen roll om det är på en rökig svartklubb i Tyskland, rockklubb i Kina, som headline på festival i Dalarna, eller på hippiefest med skogen som backdrop, Pershagens djupa passion och närvaro smittar av sig, vilket lett till att bandet har en trogen publik.

På Pershagens nya LP, Hilma, kastas lyssnaren mellan olika soniska världar. Från ljus till mörker, från ordning till kaos, alltid med en röd tråd från början till slut. Bandet tar ut svängarna i låtskrivandet, arrangemang och improvisationerna på ett elektriskt sätt. Med låtar som Klangskog, Hilma, Långt borta nära, Alla minns den sista gången och Ekoparken skiner förmågan att skriva kärnfulla låtar. Melodier som etsar sig fast på näthinnan och fångar lyssnarens uppmärksamhet direkt.

På spår som Ofog i djävulens sällskap och Solen är en trumma visar bandet upp en än mer improvisatorisk anda, något som mest trätt fram live tidigare men som nu fångats i studion. Ofog i djävulens sällskap bjuder in till en industriell, schizofren och mörk värld som skapas genom ett repetitivt tuggande a la Godspeed You! Black Emperor. På andra änden har vi Solen är en trumma, även den repetitivt malande men med en mer lättsam och lekfull sinnesstämning som flörtar med den mer hoppfulla sidan av Träden/Träd, gräs och stenar, danska Papir eller varför inte My Brother The Wind.

https://open.spotify.com/artis...

GIVANA 

Givana är ett band från Göteborg som spelar melankolisk, drömmig experimentel indie på svenska och engelska. Dom har hämtat inspiration från 60tlas pop och elektronisk 80tals synth. Texterna handlar om att hantera vardagen med livets toppar och dalar. Bandet hoppas med sina låtar ge en smula tröst av vetskapen att man inte är ensam i försöken att hantera livet.

https://open.spotify.com/artis...

.

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer