skip to main content

Performance / På svenska: Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)

Performance / På svenska: Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

9 mar 2024 13:00 - 13:40

Beskrivning

Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)bygger på arkivdokument från en rättegång i slutet av 1930-talet mot en krets homosexuella män i Göteborg. Under denna tidsperiod skedde ofta homosexuella erotiska möten i stadens parker och hemliga passager, men denna grupp vänner skapade en gemenskap kring fester i varandras hem.

Rättshandlingarna är influerade av dåtidens kriminologiska och rättspsykiatriska språk men ger samtidigt inblickar i kretsens sammankomster. Berättelser, begär och erfarenheter delades, de reciterade dikter och texter, lyssnade på musik och dansade tillsammans. De refererade till varandra med kvinnliga namn och beskrev deras relationer som en ”andlig vänskap”. Conny Karlsson Lundgrens performance baseras på utdrag ur förhören, som framförs av en aktör i en koreograferad dialog med en samling erotiska fotografier som hittades i en av männens hem. Träkonstruktioner för bevismaterialet, en rättsmedicinsk stol med en mätanordning och ett talarpodium utgör scenografin tillsammans med en blinkande röd glödlampa – ett föremål som även förekommer i Prolog, den första delen av Göteborgsaffären. En mängd perspektiv förkroppsligas när texten växlar mellan den åtalade och åklagaren. Performancen avslutas med låten Jazzgossen av Karl Gerhard från 1922, här samplad och mixad av musikduon [inaudible]. Texten beskriver en tidig subkultur av män som använder feminint kodade uttryck, och låten kan mycket väl ha spelats på kretsens många dansfester.

Bild: Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären), 2021–2022. Performance. Foto: Hendrik Zeitler.

Lokal

Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, 113 21 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer