skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Orkar Ukraina reformera sig?

Eventet är avslutat

Orkar Ukraina reformera sig?

Från 60,00 SEK

Plats

Datum

15 nov 2018 18:00 - 20:00

Beskrivning

Sedan majdanrevolutionen 2013/14 har Ukraina genomgått stora förändringar. Å den ena sidan ett mer demokratiskt styre, å den andra sidan ett krig i landets östra delar genom rysk inblandning. Konflikten i Donbas, som redan lett till att 10 000 människor dödats, har väckt stor internationell uppmärksamhet.

Men vad har hänt med den inhemska demokratiseringen? Några framsteg har gjorts: en decentralisering, vissa ekonomiska reformer, en antikorruptionsdomstol. Men alltjämt domineras ekonomin av oligarker, korruptionen är utbredd och rättväsendet har stora brister.

Hur är situationen egentligen i Ukraina? Vilka är förutsättningarna för en önskvärd reformering av landet?

Seminariet hålls på engelska.

Medverkande:
Olena Tregub, knuten till ukrainska Transparency International, tidigare ansvarig för biståndet från utlandet vid Ukrainas ekonomiministerium, 
Hanna Söderbaum, doktor i ekonomisk historia vid Uppsala universitet, specialist på oligarkernas inflytande i landet
Alina Zubkovich, forskare vid Södertörns högskola, biträdande direktör för kulturorganisatiinen Ukrainian Institute in Sweden.

Samtalsledare:
Olof Kleberg, journalist

Lokal: Sandlersalen, plan 1.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm, ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer