skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Ordens drottningar med Shtoltse lider

Eventet är avslutat

Ordens drottningar med Shtoltse lider

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

16 maj 2024 19:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

En fängslande musik- och poesiföreställning som berättar om tiden före Andra Världskriget, då jiddischkulturen blomstrade. Det fanns en stor rörelse av kvinnliga poeter som drevs av konstnärliga visioner och längtan efter frigörelse. De möttes av motstånd, men skrev ändå. Och lämnade efter sig en poesiskatt som i Ordens drottningar väcks till liv i nya tonsättningar, sång på jiddisch, poesiläsning på svenska och berättelser från tiden de verkade i. Med Ida Gillner och Livet Nord i innerligt, lekfullt och dynamiskt samspel med varandra.

Jiddisch är ett av Sveriges nationella minoritetsspråk. I Ordens drottningar lyfts språket tillsammans med en kultur som för många är okänd. Föreställningen gläntar på en dörr till en tid i historien som präglades av social oro och politisk turbulens. Och samtidigt- en tid då konstnärer, mitt i detta kaos, tog plats och vågade utmana gamla idéer och ideal.

Ida Gillner - sång, piano, sopransaxofon, komposition
Livet Nord - violinquinton, liveelektronik, sång, klockspel

David Sperling Bolander - regi
Nonno Nordqvist - kostym

http://www.shtoltselider.com

Med stöd av:
Kulturrådet
Katz Judiska Kulturfond
Föreningen Jiddischkultur 
House of Possibilitas

Arrangör

Ett nyöppnat kulturhus med föreställningar, konserter, kurser och mötesplats för föreningslivet.

Lokal

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer