Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Ord på scen – Om släktlinjer och arvstrådar

Eventet är avslutat

Ord på scen – Om släktlinjer och arvstrådar

Från Gratis

Plats

Datum

16 nov 2023 18:30 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Oceanen presenterar: Ord på scen – Om släktlinjer och arvstrådar

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8

Datum: 16 november

Tid: 18.30 - 20.00

Åldersgräns: 20 år

Tidskriften Ord&Bild bjuder in till ett kritikersamtal mellan Paulina Sokolow och Balsam Karam om två böcker: Anna Grinzweig Jacobssons ”Bröllopspogromen: en ukrainsk-judisk familjeberättelse” och Katarina Pirak Sikkus ”Árbbehárpo / Arvstrådarna”.

”Bröllopspogromen” och ”Arvstrådarna” tar avstamp i judisk repsektive samisk identitet, historieskrivning och upprättandet av en familjehistoria. Hur äger man sin historia? Och hur formulerar man komplexiteten i en historieskrivning som alltid varit underordnad majoritetssamhällets? Det är några av de saker vi kommer att diskutera denna kväll.

Paulina Sokolow är konstvetare, skribent och kulturredaktör på tidningen Flamman. Läs hennes text om Bröllopspogromen och Arvstrådarna här: bit.ly/paulinasokolowtext

Balsam Karam är författare och undervisar i Litterär Gestaltning på Valand. Hennes senaste roman ”Singulariteten” gavs ut på Norstedts förlag 2021.

Samtalet är en del av Ord på scen – en serie kritikersamtal med utgångspunkt i Tidskriften Ord&Bilds recensioner – som modereras av Ord&Bildredaktören Ann Ighe. Se resten av programmet här:

bit.ly/ordpascenprogram

Ord på scen arrangeras med stöd av Kulturrådet, Svenska Akademien, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.


Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer