Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Öppning och seminarium: Här omkring

Eventet är avslutat

Öppning och seminarium: Här omkring

Från Gratis

Plats

Datum

21 nov 2023 16:30 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkommen till seminariet ’Småland och Malmö – om att arbeta med en plats’ som sker i samband med öppningen av utställningen ’Här omkring – hantverks- och designhistorier’.


16:30–18.00, PLAN 3:

SEMINARIUM: SMÅLAND OCH MALMÖ – OM ATT ARBETA MED EN PLATS

Traditionellt har designpraktik definierats som ”platslös” men idag ser vi ett skifte mot en design som söker att agera på en plats, i processer, i samhället tillsammans med de som lever här. Platsen får en allt större betydelse i design som sker med utgångspunkt i lokala kulturers specifika förståelse och agens. Utifrån olika platser och erfarenheter kommer detta seminarium ge exempel på hur vi kan arbeta tillsammans med en plats. Om hur vi utvecklar en stad tillsammans med invånarna genom att bygga relationer och ta tillvara på kunskapen som finns här, designar med hela bygden från marker till människor eller skriva designhistoria som utgår från specifika platser och sammanhang.

Seminariet arrangeras i samband med öppningen av utställningen Här omkring som sammanfattar Designarkivets treåriga utvecklingsprojekt Lära om arkivet. Projektet har utvecklat och testat en metod för hur vi kan skriva designhistoria som utgår från plats genom en inkluderande, lyssnande och lärande praktik.

DELTAGARE:

 • Åsa Ståhl är lektor i design på Linnéuniversitet där hon leder forskningsmiljön ”Design bortom framsteg: föreställningar om designhistorier och framtider” och och forskningsprojektet ”Hushålla med överskott”.
 • Finn Williams är stadsarkitekt i Malmö.
 • Christina Zetterlund är projektledare för Lära om arkivet och curator för utställningen Här omkring.

Observera att seminariet hålls på engelska.

18.00–20.00, PLAN 2:

ÖPPNING AV UTSTÄLLNINGEN HÄR OMKRING – HANTVERKS- OCH DESIGNHISTORIER

Efter seminariet följer öppningen av utställningen Här omkring – hantverks- och designhistorier där Christina Zetterlund presenterar utställningen och samtalar med Jon Pettersson om Frantzwagner Sällskapets arbete med att skriva resanderomsk kulturhistoria och Bettina Pehrsson som berättar om Designarkivet i Nybro.

Läs mer om utställningen Här omkring.


MEDVERKANDE

Åsa Ståhl, lektor i design på Linnéuniversitet.
Finn Williams, stadsarkitekt i Malmö.
Christina Zetterlund, projektledare för Lära om arkivet och curator för utställningen Här omkring.
Jon Pettersson, ordförande på Frantzwagner Sällskapet.
Bettina Pehrsson, museichef Kalmar konstmuseum och ansvarig för Designarkivet i Nybro.

PLATS

Form/Design Center, Plan 2 och Plan 3

ARRANGÖR

Form/Design Center

FÖR VEM

För alla

KOSTNAD

Gratis

Arrangör

Lokal

Form/Design Center, Lilla torg 9, 211 34 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer