Öppna föreläsningar i logopedi

Eventet är avslutat

Öppna föreläsningar i logopedi

Plats

Datum

5 mar 2022 13:30 - 16:00

Beskrivning

I år är det femte gången som öppna föreläsningar i logopedi hålls i anslutning till den europeiska logopedidagen. Demens, kognitiva sjukdomar, drabbar ca 25% av befolkningen över 85 år och i Sverige lever ungefär 160 000 personer med demens. Alla önskar vi oss ett värdigt åldrande med god livskvalitet. För den som drabbas av demens blir alldagliga, men fundamentala, saker med tiden svårare. Adekvat stöd behövs för att kunna inta en måltid, uttrycka sina tankar och samtala med personer i sin omgivning. Saknas rätt stöd, kan svårigheter att äta, svälja och kommunicera få allvarliga konsekvenser. Exempel på detta är ökad oro, bristande näringsintag och försämrad livskvalitet.

Hur förändras kommunikationssituationen när man lever med en demenssjukdom? Hur påverkas sväljning och ätande? Två forskare med lång erfarenhet av kliniskt arbete som logopeder berättar om hur demens kan påverka ätande och kommunikation. Av aktuell forskning inom området kan vi lära oss om insatser som bidrar till förbättrad förmåga att kommunicera och att äta.

Program:
(13.30-16.00)

13.30-14.30: Kommunikation vid demens
Christina Samuelsson, Professor i logopedi, leg logopedi, Enheten för logopedi, CLINTEC, Karolinska Institutet

14.30-15.00: Paus med fika

15.00-16.00: Tugga, äta och svälja vid demens
Kerstin Johansson, Med dr, leg logoped, Enheten för logopedi, CLINTEC, Karolinska Institutet

Lokal:
Sandlersalen, plan 1

Fri entré men obligatorisk anmälan (klicka på "anmäl dig")

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Sandlersalen Sandlersalen, Sveavägen, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.