skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Operakonsert med Lillieros-stipendiater

Få biljetter kvar
Få biljetter kvar
Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Operakonsert med Lillieros-stipendiater

Från Gratis

Plats

Datum

25 mar 2024 18:00 - 19:00

Beskrivning

Musik vi älskar! - Operakonsert med årets Lillieros-stipendiater.

Under kvällen presenteras ett varierat program, med alltifrån svindlande operaarior till intim liedrepertoar. Musiken täcker tre sekler och flera olika stilar. Men vad har Mozart, Puccini och Webern gemensamt? Jo, de har alla skrivit musik vi älskar! Välkommen till Lillieros-stipendiaternas operakonsert!

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse har i drygt 10 år delat ut ett studiestipendium till en ung lovande operasångerska som får det så kallade Aurora Lillieros-stipendiet. I samband med utdelningen har stipendiaten erbjudits att ge en konsert. 

Ebba Lejonclou, lyrisk mezzosopran, har utsetts till årets Aurora Lillieros-stipendiat. Ebba är utbildad vid Hochschule för Musik und Theater, Felix Mendelssohn Bartholdy i Leipzig och studerar nu sitt sista år vid Operahögskolan i Stockholm. Efter detta gör hon debut på Folkoperan, i en huvudroll i Peter Nordahls nyskrivna opera Herr Arnes penningar. Ebba har tidigare sjungit på Vadstena-Akademien och Kungliga Operan, och varit solist med bl.a. Norrköpings Symfoniorkester och Eric Ericsons Kammarkör i De Geerhallen i Norrköping, samt med Kungliga Filharmonikerna och Gustaf Sjökvists Kammarkör på Konserthuset i Stockholm. I april i år medverkar hon som solist vid Norrköpings Symfoniorkesters två önskekonserter som ges under ledning av Gabriella Teychenné. Ebba Lejonclou har redan en lång meritlista och vi ser fram emot att följa hennes fortsatta karriär.

Utöver årets Aurora Lillieros-stipendiat Ebba Lejonclou medverkar också Julia Lindgren och Astrid Montén som har tilldelats varsitt litet Lillieros-stipendium.

Julia Lindgren, sopran, studerar sitt sista år på Operahögskolan i Göteborg och debuterade i maj 2023 på Kungliga Operan i rollen som Herodias Page i Strauss Salome. Som examensproduktion gjorde hon Fiordiligi i Cosí fan tutte av Mozart. Julia har en passion för nyskriven musik och gestaltade 2022 rollen Pa i filmatiseringen av Reine Jönsson och Patrik Sörlings kammaropera Tre Knivar från Wei. I år gör hon sin utomlandsdebut med huvudrollen Anna Akhmatova i Speech of the silenced ones av Hanne Tofte Jespersen som sätts upp i Roskilde. Båda dessa roller är specialskrivna för Julia. Julia har trots sin unga ålder redan hunnit mottaga två av landets största operastipendier; Barbro Salén-stipendiet 2023 och Anders Wall-stipendiet 2024.

Astrid Montén går fjärde året på sin kandidat i klassisk sång vid Royal College of Music i London. Astrid gjorde sin operadebut i rollen som Flora i Turn of the Screw på Läckö Slott 2011. År 2019 sjöng hon Erste Dame i Trollflöjten vid Berlin Opera Academy och samma år fick hon Joel Berglunds Stipendium från stiftelsen Kungliga Teaterns Solister. I december 2023 var Astrid solist i St Pauls Cathedral i London. Till hösten fortsätter hon sin utbildning vid nuvarande skola med en Master of Performance.

Ackompanjatör under kvällen är Love Derwinger som tillhör kretsen av Sveriges främsta pianister. Han debuterade 16 år gammal som solist i F. Liszts andra pianokonsert och har givit konserter i Europa, USA, Kanada, Japan, Mellanöstern och Sydamerika och även deltagit i många prestigefyllda festivaler världen över. 

Programblad delas ut på plats.

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse instiftades år 1887, då som en del av Fredrika Bremer-förbundet. Sedan 2001 är Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse en egen organisation. Genom åren har Stipendiestiftelsen fått en mängd donationer. Aurora Lillieros-stipendiet har blivit möjligt till följd av en testamentarisk gåva.

Bild 1: Ebba Lejonclou, foto Mykhailo Fedorchenko/Point of You.

Bild 2: Julia Lindgren, foto Mykhailo Fedorchenko.

Bild 3: Astrid Montén, © Astrid Montén.

Lokal

Hallwylska museet, Hamngatan 4, 111 47 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer