Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Operakonsert med Lillieros-stipendiater

Eventet är avslutat

Operakonsert med Lillieros-stipendiater

Från Gratis

Plats

Datum

26 maj 2023 13:00 - 14:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse har i ca 10 år delat ut ett studiestipendium till en ung lovande operasångerska som får det så kallade Aurora Lillieros-stipendiet. I samband med utdelningen har stipendiaten erbjudits att ge en konsert. I år ges denna konsert i de fina lokalerna i Konstakademien i Stockholm.

Rebecka Wallroth har utsetts till årets Aurora Lillieros-stipendiat. Till sommaren gör Wallroth klart sin kandidatutbildning vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien och har sedan barnsben sysslat med musik och dans. Hon har medverkat i en rad professionella sammanhang i både Sverige och Europa, i maj sjunger hon t.ex. Idamante (Idomeneo) på Schönbrunns slottsteater i Wien, där hon i höstas sjöng Olga (Eugen Onegin), och i julas medverkade hon vid Radiosymfonikernas julkonsert som solist. Trots sina unga år har Rebecka Wallroth redan en lång meritlista och vi ser fram emot att följa hennes fortsatta karriär.

Wilma Kvamme har i år tilldelats det lilla Lillieros-stipendiet. Hon går fjärde året på sin kandidatutbildning på samma universitet, Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. I vintras sjöng hon Hänsel (Hänsel und Gretel) vid Schönbrunns slottsteater i Wien och sommaren innan sjöng hon Zita (Gianni Schicchi) på Berlin Opera Academy. Sommaren 2023 kommer hon att medverka i Salzburger Festspiele som korist i Macbeth, Falstaff och Greek Passion.

Ackompanjatör under kvällen: Magnus Svensson, välkänd solist, ackompanjatör och kammarmusiker.

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse instiftades år 1887, då som en del av Fredrika Bremer-förbundet. Sedan 2001 är Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse en egen organisation. Genom åren har Stipendiestiftelsen fått en mängd donationer. Aurora Lillieros-stipendiet har blivit möjligt till följd av en testamentarisk gåva.

Bild 1: Rebecka Wallroth, foto Theresa Pewal.

Bild 2: Wilma Kvamme, foto Paola Granado Nemeth.

Lokal

Konstakademien - Kungliga Akademien för de fria konsterna, Fredsgatan 12 , 111 52 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer