Open wound + Touching sound + Cualquier Mañana

7 jun 2019 19:00 - 20:00

Vitlycke Centre for Performing Arts, Vitlycke gård 3, 457 93 Tanumshede

Laura Aris är en artist, koreograf och internationellt erkänd danspedagog som kommer att gästa Vitlycke – Centre for Performing Arts med workshopen ”Play Full Body”. I ett decennium har hon varit medlem i det belgiska kompaniet Ultima Vez samt Lanònima Imperial och General Elèctrica i Barcelona, Spanien. Idag arbetar Laura Aris som frilansartist och utvecklar både sina egna dansverk och föreställningar i samarbete med andra artister.

Den 7 juni kl. 19.00 kommer Laura Aris presentera ett program med både sina scen- och filmverk på Vitlycke - Centre for Performing Arts. Under kvällen kommer hon att framträda i en improvisatorisk föreställning ”Touching Sound” där musikaliska designen kommer att skapas i ett liveframförande av tubaspelaren Martin Taxt (Norge). Kvällens andra föreställning vid namn ”Open wound” är en del av artistens soloserie med mikro-framträdanden som Laura Aris skapade under sitt residens på Hkapa, Hong Kong Academy for Performing Arts.

Till sist kommer filmen ”Cualquier Mañana” (”At any given morning”) som talar om en fysisk resa till  nuet för att inse att det inte går att återvända till det förflutna. In en intim duett framhäver Laura Aris och dansaren Álvaro Esteban den naturliga melankoli som uppstår inför det som har blivit trasigt. Genom det omfattande kvällsprogrammet med framträdanden och filmen av Laura Aris bjuds vi in till ett unikt tillfälle att lära känna Laura Aris artistiska språk i djupet.

Towards: 2019
Evenemanget är en del av workshopserien TOWARDS.

TOWARDS är en ny serie med intensiva workshopar på Vitlycke - Centre for Performing Arts som förutom den fysiska praxisen innefattar publika kvällsföreläsningar, filmvisningar och föreställningar. TOWARDS erbjuder tillfällen att utforska internationellt kända artisters verk, få insikt i deras arbete samt filosofiska världar vilka har påverkat deras kreativa utforskande.  Towards är organiserad i samarbete med Sekoia - Artes Performativas och med stöd av Kulturrådet. Vitlycke – Centre for Performing Arts stöds av Västra Götalandsregionen.

För mer infor se:

https://vitlycke.org/

https://www.lauraaris.com/