Onsdagskväll: All Of Our Body

9 okt 2019 18:00 - 19:30

Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, 113 21 Stockholm

Vad är en kropp? Idag, år 2019, lever vi en värld där människans sammansmältning med maskinen allt mer förverkligas, bland annat genom tekniska innovationer som tandlagningar, pacemakers och forskning inom artificiell intelligens. Men vad innebär det för hur vi ser på våra egna kroppar och andras? Var går gränsen mellan människa och maskin? Blir den gränsen viktigare eller alltmer irrelevant?

Att prata om kroppen är omöjligt utan att titta på tiden vi lever i idag. När Me too-rörelsen drog igång i Sverige 2017 aktualiserades frågan om makt i relation till kroppen. Vem har makt att titta på vem? Vad händer med kroppen när den blir betraktad? Samtidigt tvingar frågan om klimatet oss att titta på oss själva ur ett mer holistiskt perspektiv och därmed framträder även frågan om ansvaret för den gemensamma kroppen.

Denna onsdagskväll bjuder vi in till ett program där vi med hjälp av en panel från tre olika discipliner kommer att samtala kring olika frågeställningar om kroppen. Frågor utan givna svar och utmaningar utan givna lösningar, men som utforskas i gemensam reflektion.

Samtalet hålls på engelska.

Medverkande:
Olga Cielemęcka, professor i genusvetenskap, feministisk teori och humanvetenskap.
Anna Hoetjes, konstnär och medverkande i Kosmologiska pilar.
Caroline Elgh Klingborg, curator på Bonniers Konsthall.
Samtalet modereras av Pernilla Glaser RISE, Sveriges forskningsinstitut.

Samtalet startar kl. 18:00 men från kl. 17:15 är det förhäng i Bistro BKH. Efter samtalet blir det även efterhäng som håller på fram till kl. 20:00.

Bild: Lee Bul, Cravings, 1989. Utomhusperformance. Bild från originaluppförandet. Bildrättigheter: Studio Lee Bul.