Online.kväll: Barn är inte på ett visst sätt, de blir på ett visst sätt!

19 maj 2021 19:00 - 22:00
Superarrangör

Barn är inte på ett visst sätt, de blir på ett visst sätt

- En föreläsning för dig som vill veta vad du kan göra för att få ett bättre samspel med barn. 

Föreläsningen är en fristående fortsättning på "Barn beter sig bra, om de kan... " där fokus låg på hur vi vuxna kan förstå barns beteende. Det här är föreläsningen som visar hur du kan göra för att få till ett bättre samspel och påverka barns beteende samtidigt som du får möjlighet att stärka eran relation. 

Föreläsningen bygger på lösningsinriktad pedagogik som förmedlas på ett lättförståeligt och användbart sätt för att ge föräldrar och personal som arbetar med barn möjlighet att hitta långsiktiga lösningar - en positiv förändring för barnet, familjen och barngruppen.

I den här föreläsningen utgår jag från tre teorier: 

  • Systemteroin - Hur hänger det i hop? Det ger en bra bild av hur vi påverkas av andra människor, miljö och av oss själva. 
  • Det salutogena synsättet - Vad är det som fungerar? Alla människor har något som är en styrka, hjälp ditt barn att hitta sin styrka och kunna använda den så att det blir en resurs. 
  • Lösningsfokuserat - Gör mer av det som fungerar. Det bästa sättet att lösa problem är att analysera vad det var som gjorde att det blev bra. 

För vem? Vuxna som möter barn i sitt arbetsliv och alla slags föräldrar som vill lära sig mer. Föreläsningen passar väldigt bra för studenter så jag erbjuder er ett specialpris. 

Kostnad: 195 kr (+bokningsavgift) per person, om ni  är två eller fler framför datorn så köp varsin biljett är ni snäll.  

Vid faktura kontakta: utbildning@evalenalarsdotter.se Det kostar 200 kr st och 25 % moms tillkommer.  

Här kan du hitta mer info om Eva-Lena som föreläser: www.evalenalarsdotter.se   
Jag är förskolläraren som blev familjehemsmamma under nio år och började utbilda mig vidare vidare år efter år. Numera arbetar jag med föreläsning och utbildningsdagar, handledning enskilt och i grupp samt föräldrautbildningar.

Mina övriga utbildningar: Magister i Barn- och Ungdomsvetenskap. Utbildad inom systemteori, lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar samt det salutogena synsättet. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning, separationsbaserade symtom och mognadsprocesserna genom Dr Gordon Neufeld, Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingsvetenskapligt perspektiv. Grupphandledare på Systemteoretisk och Salutogen grund. Seminarie- och Familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab 
Ambassadör för ”Jag Kan-metoden” en lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar utformad av Ben Furman. Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.

Respons från tidigare åhörare:

”Jag satt först och tänkte ”3h är väldigt lång tid för att sitta och lyssna”, men det slutade med att jag kände ”jag vill vara höra mer”. Så intressant och bra inställning till våra fantastiska barn som alla bör bli sedda till den person dom själva är.” Evelina, Falun  
”Först och främst TACK! Jag älskade ditt sätt att föreläsa. Du känns naturlig, kunnig, närvarande, självsäker och du utstrålade en känsla av att vilja förmedla. Jag känner att allt du sa kan tas med hem och användas på fler än ett sätt än ett. Ögonöppnare på många sätt.”Johanna, studerar till humanistisk socialpedagog, Falun
"Så himla bra! Går härifrån med många "ögonöppnare". Inspirerande och viktigt! Enkel och konkret bildpresentation, jättebra med en "tecknad familj" det blir lättare att relatera. Som mamma och på mitt arbete kommer jag att kunna använda massor." Camilla, Sandvikens pastorat barn & ungdom.

“Min hjärna är verkligen inte densamma som den var imorse när jag klev upp, tack vare dig. Du är en god inspiratör och ambassadör för alla barn ” Karina, förskollärare, Västerås 

”Förändrat min syn till barn och betydelsen av mognad.” Lisa, förskollärare, Örnsköldsvik 

”Otroligt bra föreläsning, jag önskar att varit på den tidigare! Du är superbra föreläsare, du får publiken att lyssna aktivt hela tiden. Massor med verktyg i mitt föräldraskap, jag har fått så otroligt mycket att tänka på.”
Elinore, undersköterska, Leksand 

”Älskar din scennärvaro. Man blir glad och pigg! Kvällen har gett en bra tankeställare och jag är väldigt nöjd.”
Wendela, pedagog, Lund 

”Du uttrycker och förklarar dig lätt och tydligt. Fortsätt så, du är så bra. Vissa saker använder jag redan, men mycket annat tar jag med mig.”
Sarmad, Taxichaufför, Jönköping 

”Du får en att tänka på ett annat sätt, utifrån barnen. Du är positiv och väldigt duktig på att förklara. Tack för en bra föreläsning, du gjorde ett toppenjobb.”
Nikith, barnskötare, Sala 

”Motiverande, upplyftande, naturlig. Det märks att du brinner för att få lära ut. Vi har med oss det mesta, har också lärt oss själva som vuxna hur vi kan (fungera) bättre, agera.”
Anna & TorIvar, Mora

”Din styrka är kunskapen att du förklarar så man verkligen förstår genom att ge tydliga exempel både från egna erfarenheter i olika scenarier. Inspirerande och bra rakt igenom!”
Anna, lärarstudent, Skövde 

”Föreläsningen var riktigt bra! Jag har alltid haft svårt för ”fackspråk” och ännu värre att lyssna på det, men du pratade och uttryckte dig på ett sätt som fängslade mig och direkt väldigt enkel att förstå!” 
Kicki, säljare, Kiruna 

Deltagare

I mina föreläsningar är det viktigt att det finns en ordentlig vetenskaplig grund att utgå i från, men att jag berättar så att alla kan förstå och ta till sig.

Jag är förskolläraren som blev familjehemsmamma under nio år och började utbilda mig vidare vidare år efter år. Numera arbetar jag med föreläsning och utbildningsdagar, handledning enskilt och i grupp samt föräldrautbildningar.

Mina övriga utbildningar: Magister i Barn- och Ungdomsvetenskap. Utbildad inom systemteori, lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar samt det salutogena synsättet. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning genom Dr Gordon Neufeld. Seminarie- och familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab. Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.