Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

OM BÄCKADRÄKTEN MED FREDY CLUE

Eventet är avslutat

OM BÄCKADRÄKTEN MED FREDY CLUE

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

11 jul 2023 16:00 - 17:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkomna på berättarföreställning på Nyfiket om Bäckadräkten - Sveriges första ickebinära folkdräkt!

Bäckadräkten är ett folkdräktsprojekt som sammanväver de manliga och kvinnliga idealen och normerna i den svenska folkdräktstraditionen i en ny typ av ickebinär folkdräkt. Bakom projektet står artisten Fredy Clue, med hjälp av illustratören och konstnären Ida Björs samt en fokusgrupp bestående av unga queer-personer. Nu presenteras ett symönster för att fortsätta utveckla hantverket och sprida ljus på det som är bortom det binära.

Projektledaren Fredy Samuel Lundh ger en berättande föreläsning om deras personliga resa genom projektet samt process, resultat och värdegrund. Föreläsningen vävs ihop med Fredy Clues egenskrivna musik med EPn Vill du leka?


Efter föreställningen är besökare välkomna att stanna kvar på en efterföljande fråge- och diskussionsstund.


------------------------------


ENTRÉ

Ordinarie pris: 150 kr

Reducerat pris (student, pensionär eller arbetssökande): 100 kr

Gratis för barn under 12 år


Biljett köps i förväg online på billetto.se/users/nyfiket. OBS: Biljettförsäljningen online stänger en timme innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats i kafékassan en timme innan konserten börjar.


------------------------------


Konserten äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakat fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet som stänger kl 17. Vi serverar lunch mellan 12-15.


Sommarens evenemang på Nyfiket är möjliga tack vare Ideell Kulturallians, Folk You, Folkmusikens Hus Rättvik och Rättviks hembygdsförening.


Besök gärna vår hemsida för mer information och andra event www.kafenyfiket.seArrangör

Skaffa biljetter till konserter och evenemang hos Nyfiket på Gammelgården i Rättvik. Kolla in nedan över kommande arrangemang, eller kika in senare när fler har kommit upp.

Lokal

Gammelgården i Rättvik, Sjurbergsvägen 3, 795 32 Rättvik

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer