skip to main content

Ohh! Monica!

Ohh! Monica!

Från 220,00 SEK

Plats

Datum

23 mar 2024 19:00 - 21:00

Beskrivning

Göteborg Wind Orchestra och Rigmor Gustafsson presenterar ”Ohh! Monica!” En hyllningskonsert till Monica Zetterlund!

Det är bara att gratulera de som har biljetter till konserterna” skrev Göteborgs-Posten när vi tidigare spelade konserten tillsammans med Rigmor Gustafsson, en av våra mest uppskattade jazzsångerskor.

Med närmare 50 år som sångerska och skådespelare blev Monica Z en mycket folkkär artist. Låtar som Monicas vals, Att angöra en brygga och Sakta vi gå genom stan har blivit klassiska evergreens och hennes roller i Utvandrarna och Äppelkriget är en del av den svenska filmhistorien. Lägg därtill revyer, shower och samarbeten med världens allra främsta musiker och artister.

Det är med stor respekt vi gemensamt tar oss an denna utmaning, för visst är det en självklarhet att dessa underbara melodier ska få leva vidare i nya tolkningar.

Listan kan göras lång, men vi säger bara Visa från Utanmyra,Come rain or come shine, Gröna små äpplen – bered er på många guldkorn.

Rigmor Gustafsson, sång
Sven Fridolfsson
, kapellmästare
Göteborg Wind Orchestra

Rigmor Gustafsson är sångerskan som tog steget från Värmlands skogar till New Yorks asfaltshetta för att sedan slå ned bopålarna i Stockholm och ta sig an Europa.

Hennes tio skivor i eget namn visar alla på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig.

Hon har bland mycket annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten, och hon har vunnit en svensk Grammis för albumet “Alone with you” där den mångsidiga låtskrivaren står bakom alla tretton låtar.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.

I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

Välkommen! 

Arr. Musik mot våld i samarbete med Collegium Musicum


www.rigmorgustafsson.com

www.gwo.seArrangör

Vi tror att musik kan förändra, påverka och ge oss mod att göra fler bra saker som skapar ett bättre samhälle.

Lokal

Pingstkyrkan, Brattgatan 1, 451 50 Uddevalla

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer