Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

OFF-OFF J! - Migrationer

Eventet är avslutat

OFF-OFF J! - Migrationer

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

12 maj 2022 19:00 - 21:00

Beskrivning

Judisk kultur i Sverige lanserar en ny programserie på Stora Nygatan 7 i samarbete med Volante förlag. Serien riktar sig till en mindre publik och bjuder på vassa samtal, poesi-läsning, musik och mingel i en intim miljö.

Torsdag 12 maj kl. 19:00-21:00 Stora Nygatan 7, gatuplan

Samtal: David den mindre vises protokoll

Danny Wattin, författare

Moderator: Elisabeth Åsbrink, författare & journalist

Med anledning av Gloria Gervitz bortgång
läser Gabriel Itkes-Sznap ur Gloria Gervitz bok Migrationer (översättning: Hanna Nordenhök)

Musik: Rotem Geffen (Nelly Klayman-Cohen), sångerska, pianist & komponist.

Mingel med tilltugg samt utsökt israeliskt vin ingår
(Merlot och Viognier från Galil Mountain Winery/Sam & Jenny Wine. Stort tack till Dan-Louis Schneider).

Varmt välkomna.

Danny Wattin debuterade 2005 med Stockholmssägner och har sedan dess gett ut ytterligare sju böcker. Störst uppmärksamhet har han fått för Herr Isakowitz skatt, en släkthistoria om en judisk familjs flykt från Tyskland och resan tillbaka två generationer senare. Hans senaste bok, David den mindre vises protokoll utkom tidigare i år  på Polaris.

Sångerskan, pianisten och komponisten Nelly Klayman-Cohen, som framträder under namnet Rotem Geffen, frammanar med sin experimentella pop en drömvärld som på en gång är raffinerad och rå.  Hon arbetar med fragment och minnen, använder sig av improvisation och poesi och behandlar ämnen såsom längtan och sökandet efter svar. Inspirerad av poeten Paul Celan, författaren Clarice Lispector och Maya Derens filmer, får hon impulser till sina strama men surrealistiska texter. 

Gabriel Itkes-Sznap, född 1985, är poet, redaktör och forskare i estetik. Han debuterade 2015 med den mycket uppmärksammade diktsamlingen Tolvfingertal, som nominerades till Borås tidnings debutantpris. 2021 utkom hans diktsamling Himlen till munnen tången till hjärtat, samt avhandlingen Nollpunkten, som handlar om precisionens betydelse i litteraturen och poesin.

Elisabeth Åsbrink är en prisbelönt författare och journalist.

 
Tack till Kulturrådet, Stockholms stad & Region Stockholm. 

Lokal

Stora Nygatan 7 Stora Nygatan 7, Stora Nygatan 7, Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer