Nostalgifestivalen och Live & Rockin 2017

9 jun 2017 19:00 - 11 jun 2017 01:00

Tångahed (dagen), Folkets Park (kvällarna), Vårgårda, 44722 Vårgårda


Nostalgifestivalen i Vårgårda -Ett Mecka för bilar, musik, prylar, saker och ting från förr.

Boka ditt festivalpass nu och försäkra dig om en plats på 2017-års allra roligaste helg!!!

Nostalgifestivalen i Vårgårda (lördag 10e juni kl 10-16 ) är årets absoluta höjdpunkt för alla med intresse för finbilar, vintage- o retroprylar samt genuint svängig rotmusik. Den tillhörande kvällsfesten, "Live & Rockin' - Klackarna i Taket" (9e-10e juni) är en tvådagars rockabilly-festival som hålls i Vårgårda Folkets Park belägen ca 1,2 km från Tånga Hed där Nostalgifestivalen arrangeras.

Solen lyser varmt över den gamla militärförläggningen Tångahed i Vårgårda . Populära Nostalgifestivalen går av stapeln här andra lördagen i juni varje år och har gjort platsen ökänd i bilträffkretsar. Köerna av läckra amerikanare, hot-rods och europeiska finbilar som vallfärdat till träffen ringlar sig kilometervis. Den goda stämningen är svåröverträffad. Överallt pockar olika attraktioner på besökarnas gunst och uppmärksamhet.

Vintage- och retromarknad, bilar och musik

Förutom alla de fina bilarna bjuder Nostalgifestivalen också på vad som förmodligen är en av Europas största och mest välorganiserade vintage- och retromarknader. Säljare med exklusivt och nostalgibetonat utbud är fördelade på en yta som mäter tretusen kvadratmeter inomhus och ännu större yta utomhus. Tonerna från rockabilly, country och blues-artister hörs från olika platser inne på området och atmosfären är minst sagt unik.

Den som vill kan ta sig en karuselltur i det äkta femtiotalstivolit. Intrycken från de många olika utställningarna som alla har genuint nostalgitema lever kvar länge och bidrar starkt till att ett besök på Nostalgifestivalen i Vårgårda är en absolut nödvändighet för alla med intresse för finbilar, unika saker från förr och bra musik. Nostalgifestivalen är en familjevänlig tillställning långt utöver det vanliga. Folk i alla åldrar trivs här.


Kvällsfest i genuin folkparksmiljö under två dagar

Även den tillhörande kvällsfesten, Live & Rockin’ – Klackarna i Taket lockar årligen stor publik och namn som exempelvis Nisse Hellberg, Fatboy, Eva Eastwood, Wildfire Willie, Jack Baymoore & The Bandits, Finska Mike Bell & The Belltones och The Fanatic IV, Engelska The Blue Cats, Hubcaps, Svante Grundberg/Nattsudd och The Refreshments är bara några av alla de toppnamn som genom åren sett till att dansgolvet är välfyllt. 2017 kör vi två helkvällar i anrika Vårgårda Folkets Park!!! Live & Rockin är en riktig festival draperad i genuin folkparksmiljö!!! Vi garanterar en baluns långt utöver det vanliga!!!

Artister som uppträder på Live & Rockin' 2017 är:

Fatboy (Swe)

Lili Locksmith (Swe) (ersätter Marty Brom som tyvärr ej kan komma p.g.a. personliga skäl)

Rockin' 8-Balls (Finland)

Zim Sanders Radio Syndicators (Swe)

Fireball Steven (Swe)

Maggie Mae & Three Sparks (Swe)

Minnesota Moliners (Swe)


Total folkfest!
Nostalgifestivalen har funnits sedan 2003 och besökarantalet har växt för varje år. Sammanhållningen och gemenskapen bland besökarna är god och scenerna som utspelas beskrivs bäst i termer och utryck i stil med ”total folkfest” och ”glädjeyra”. Campingplats och hotellrum är hårdvaluta i Vårgårda den helg i juni då Nostalgifestivalen fyras av.

Väljer du Festivalpasset innefattar det entré och köföreträde på Nostalgifestivalen (lördag, Tånga Hed kl 10:00-16:00) samt båda kvällarna på Live & Rockin' - Klackarna i Taket (fredag kl 19-24 och lördag kl 19-01 i Vårgårda Folkets Park). Festivalpasset ger dig även erbjudande och förmåner på flera olika restauranger och butiker i Vårgårda under festivalhelgen. Du sparar pengar på att välja festivalpass jämfört med att lösa separata entréer.

Vi ses i Vårgårda 9-11e juni 2017


Festivalpass, Gäller hela Nostalgifestivalen dag samt kväll hela helgen fredag & lördag

Stängd