Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Nordisk Litteraturvecka - Kura Skymning - högläsning för vuxna

Eventet är avslutat

Nordisk Litteraturvecka - Kura Skymning - högläsning för vuxna

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

14 nov 2022 19:00 - 20:00

Beskrivning

I samarbete med föreningen Norden arrangeras högläsningsstunden Kura skymning på Lilla Edets bibliotek. I år får vi lyssna till delar av Ålevangeliet av Patrik Svensson.


Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa? Årets högläsningsbok handlar om den gåtfulla ålen, men också om författarens relation till sin far och hur ålen förde dem samman. Var ålen föds, fortplantar sig och dör har länge varit ett naturvetenskapligt mysterium. Den europeiska ålen föds i Saragassohavet, driver med golfströmmen mot Europa och lever sedan i våra nordiska vatten tills den dag den simmar tillbaka till sitt ursprung för att fortplanta sig och sedan dö. Patrik Svensson berättar den idag utrotningshotade ålens historia genom att söka sitt eget ursprung och blanda skönlitterära grepp med populärvetenskap. Vi får ta del av författarens barndomsminnen vid ett vildvuxet pilträd längs en tyst strömmande å. Där, i den skånska naturen, förenas far och son i en tyst gemenskap.

Ellen Johansson läser och det bjuds på fika.

Lokal

Lilla Edets bibliotek, Kulturhuset Eden Lilla Edets bibliotek, Kulturhuset Eden, Göteborgsvägen 61, 463 31 Lilla Edet

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.