Nordisk Litteraturvecka - Kura Skymning

Nordisk Litteraturvecka - Kura Skymning

Från Gratis

Plats

Datum

13 nov 2023 18:00 - 19:00

Beskrivning

Nordisk Litteraturvecka - Kura skymning

En kväll med högläsning för vuxna, stämningsfull musik och enklare fika. Kulturskolan medverkar.

Nordiska litteraturveckan är ett högläsningsevenemang då den samma nordiska litteraturen relaterad till ett valt tema läses upp samtidigt i hela Norden, Baltikum, samt övriga Norden-intresserade institutioner runtom i världen.

Varje år väljs ett nytt tema samt en ny bok som på något sätt kan förknippas med det temat. Temat och böckerna väljs av Nordiska litteraturveckans referensgrupp, som består av en representant från varje nordiskt land och självständigt område.

Årets bok är Stargate: en julberättelse av Ingvild H. Rishøi.

"- Lyssna nu, sa Tommy. Folk köper julgranar, eller hur. Men vad är det de egentligen köper?"

Det närmar sig jul i oslostadsdelen Tøyen. Vi följer Ronja och storasystern Melissa som hoppas på en vit jul i dubbel bemärkelse. När deras pappa misslyckas med att behålla jobbet som försäljare på en julgransmarknad och börjar hänga på värdshuset Stargate får systrarna rycka in. Först är det Melissa som börjar sälja granar i hans ställe, men så småningom dras också Ronja in som kransförsäljare. Den prisbelönta författaren Ingvild H. Rishøi blandar modern vardagsrealism med referenser till de klassiska nordiska sagorna. I Stargate skildrar hon en julberättelse ur barnets perspektiv om hopp, svek och drömmar.

Lokal

Lilla Edets bibliotek, Kulturhuset Eden, Göteborgsvägen 61, 463 31 Lilla Edet

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer