NORDFEST

Eventet är avslutat

NORDFEST

Biljetter från 349,00 SEK

Plats

Datum

2 nov 2018 20:00 - 4 nov 2018 02:00

Beskrivning

Nordfest 2018
Fredag och lördag 2-3 november
Åldersgräns 18år

FREDAG:

DARK FUNERAL
NAGLFAR
THE CROWN
ULTRA SILVAM
LIK
偏執症者 [Paranoid]

LÖRDAG:

GRAVEYARD
HÄLLAS
IRON LAMB
BEGRAVNINGSENTREPRENÖRERNA
DARKLANDS
GODLESS GLENN AND THE ASTROZOMBIES

Nordfest är tillbaka för nionde året! 2 dagar, 2 scener och massor av bra musik! 
GRAVEYARD

Graveyard slog igenom stort och hyllades snabbt internationellt i samband med sin självbetitlade debut 2007 och uppföljarna ”Hisingen Blues”, ”Lights Out” och ”Innocence & Decadence” har mynnat ut i stående ovationer och spaltmeter av nyuppfunna superlativ. 2012 vann de både P3 Guld för bästa Rock/metal och en Grammis för Årets hårdrock.

Bandet tog en kort paus och återvänder nu med sitt femte album 'PEACE' som släpps 25 maj! Ni som sett bandet live vet vad ni har att vänta. Att de får vara förband till Guns N’ Roses i Göteborg den 21:a juli är ännu ett kvitto på deras storhet. 

BEGRAVNINGSENTREPRENÖRERNA
För fem år sedan släppte bandet, med medlemmar från bl.a. VORUM och TINNER en tiotummare som togs emot mycket väl. Sedan dess har tystnat rått men nu pangar de ut debuten ”Jämna plågor” på Ektro Records, albumet är producerat av Martin Ehrencrona och de säger sig själva vara inspirerade av bl.a. Hellacopters, Hendrix, The Stooges, Thin Lizzy, gamla Iron Maiden m.fl. och summan av kardemumman är riktigt jävla bra garagerock. Det här kan mycket väl vara det bästa som någonsin puttrat ur hembränningsapparaten på Åland så spänn fast säkerhetsbältet och gasa järnet!

DARKLANDS
2018 är det inte mindre än tjugo år sedan Sundsvallsbandet Darklands släppte sin självbetitlade debut och det ska firas med pompa och ståt på årets Nordfest. Bandet gör en tillfällig(?) återförening och ställer sig på Deströyerscenen under lördagen. Det är blytung, malande doom vi snackar och det är rutin till tusen på scenen – skönt att kunna erbjuda så mycket lokal kompetens.

DARK FUNERAL
Bandet har funnit i över 25 år och behöver ingen närmare presentation. Ett av de allra tidigaste andravågsbanden i Sverige och ett av de allra viktigaste. Ahriman har oförtrutet hållit fanan högt i vädret under alla år och medlemmarna har varit många i övrigt men senaste sättningen med gitarristen Chaq Mol och Heljarmadr från bl.a. Grá släppte senaste albumet ”Where shadows forever reign” 2016, då med Nisse Fjellström bakom trummorna.

Det var många år sedan de spelade i Sundsvall senast så vi tycker det är tid och läge att placera dem på en riktig scen. Open the gates!

NAGLFAR
Umeåbandet Naglfar är stöpta ut det norrländska mörkret och har varit en musikalisk urkraft under dryga 25 års tid.
Senast de gästade Sundsvall och Club Deströyer var 2013 så vi tycker det är hög tid att ett av Sveriges mest framgångsrika extremmetalband åter bjuder oss på misantropi i gråzonen mellan döds- och black metal.

偏執症者 [Paranoid]
Hardcore, punk och metal förpackat i högljutt, japanskt galenskap. Där har ni Paranoid från Frösön/Östersund!
Bandet har hållit på sedan 2012 och i trion hittar vi bla Joakim ”Sylen” Staaf-Sylsjö, även känd som mikrofonsvingare i Totalt Jävla Mörker. Det är intensivt och rått med ett påtagligt sväng. Nyligen släpptes EP:n ”Jikangire” som ger en fingervisning om vad som komma skall på nya skivan som kommer i slutet av september. D-takt-raseri med Venom-inspirerad metal! 
Bandet värmer upp inför Nordfest genom att åka på USA-turné i oktober. Detta kommer bli intensivt. På riktigt.

HÄLLAS
Bandet spelar enligt sig själva ”adventure rock” och i och med debutalbumet “Excerpts From a Future Past” som släppte 2017 fick Hällas en rejäl hit i och med dängan ”Star Rider”. Hade kidsen i TV-Serien ”Stranger Things” lyssnat på hårdrock hade de med all säkerhet älskat Star Rider - och Hällas. Vi kommer att bjudas på svänget från sjuttiotalet, medryckande melodier från åttiotalets New Wave of British Heavy Metal samt en dos psykedeliska inslag. Gillar du Hawkind? Horisont? Graveyard? November? Missa inte Hällas!

IRON LAMB
Beväpnade med sin tredje platta i hölstret kommer Stockholms Iron Lamb åter till Sundsvall och spelar rock med glöd och passion. Det blir deras tredje besök vilket såklart passar bra med tredje plattan ”Blue Haze” (The Sign Records) som släpps 26e oktober och recensionerna som börjat trilla in vittnar om att det är bra grejor som levereras. Det är i grunden samma recept av delar Motörhead, Thin Lizzy och 1977 utan att låta daterat utan mer som ett tåg som rusar fram genom ett öde landskap. Medlemmarnas CV med tidigare och nuvarande band vittnar om ett rutinerat gäng som ställer sig med breda ben på Nordfestscenen, det är foten på medhörningen, det är jeansjackor, det är rock and/or roll!

Godless Glenn And The Astrozombies
Nordfest och Halloween-helg. För oss var det en självklarhet att få Godless Glenn And The Astrozombies att
köra en favorit i repris från fjolåret. Vilket de inte var sena att nappa på och det står nu klart att skräckpunkarna avslutar hela festen på lördagen! The Misfits och Glenn Danzig för hela slanten.

ULTRA SILVAM
Sveriges hetaste blackmetalhopp alla tänkbara kategorier. Kaotiskt och rått men med en känsla för melodi som i sina stunder minner om band som Sorhin i slutet av nittiotalet. Bandet har endast släppt en kassett/7” ännu men har ändå blivit bokade till festivaler som Party San i Tyskland och nu för första gången till Norrlands metalmecka Sundsvall. Blod, nitar, Black metal!

THE CROWN
The Crown har manglat på kompromisslöst sedan början av 90-talet. Bandnamns-, medlems- och stilbyten till trots är det ändå death metal som stått på agendan i snart 30 år.

Nyligen släppte bandet sin tionde skiva, "Cobra Speed Venom", som unisont hyllats av fans och kritiker. Bandet låter lekfullare och hungrigare än på länge och vi kommer att bjudas på ett dödspunkparty laddat med fart och aggressivitet på Nordfest-fredagen. Blitzkrieg Witchcraft!

LIK
Sedan debuten ”Mass Funeral Evocation” har Stockholmstrion fortsatt att grotta ner sig i det bästa som svensk death metal har att erbjuda. Nya släppet ”Carnage” är dödsmetall som är strikt trogen det genetiska arvet som bla Entombed, Dismember och Unleashed lämnat efter sig.

Och som det levereras! Med melodislingor från klassisk brittisk heavy metal blandat med årets fetaste riff blir resultatet en käftsmäll utan dess like. Inte så konstigt egentligen, då medlemmarna på ett eller annat vi haft ett finger med i akter som Witchery, Kaamos, Grave, Repugnant, Katatonia och Bloodbath. Gillade du Dismembers ”Like an Ever Flowing Stream”? Då kommer du älska LIK!

Lokal

Club Deströyer Club Deströyer, Esplanaden 29, 852 36 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.