skip to main content

NORDENS CASABLANCA - STADSVANDRING

NORDENS CASABLANCA - STADSVANDRING

Från 120,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

18 maj 2024 - 14 september 2024

Beskrivning

En vandring i andra världskrigets spioncentrum, Östermalm i Stockholm. Unika öden och berättelser som visar på en annan bild än den allmänt kända. 

Följ med till några av adresserna som huserade spionorganisationer i världskrigets Stockholm, hör om Astrid Lindgren i kontraspionaget tjänst, vad norska motståndsmännen gjorde i Sverige, om ”Sepal-baser”, varför Sverige hade 900 amerikaner ”internerade” och varför Stockholm kallades ”Nordens Casablanca”. Dessutom få en förklaring till VARFÖR Sverige inte deltog i striderna i kriget, orsaken är inte den du sannolikt fått lära dig i skolan.

Hör också om Sveriges viktiga roll i en av världens största bedrifter inom kryptering och varför den Japanska Marinattachéns uniform och samurajsvärd samt hans hustrus kimono finns på Armémuseum med mycket, mycket mera.

Dessutom kommer vi kunna visa upp en och annan unik medalj samt en kamera med en mycket speciell historia.

RABATTER!

Familjepris. Är ni en familj som bokar? Tonåringar får 20% rabatt om ni samtidigt bokar med två vuxna. Max fyra biljetter per bokning.

Grupprabbat: Är ni mellan 5 och 10 personer i ett sällskap? Boka med grupprabbat på 20% för hela gruppen. 

Var ni med på Kulturnatten i år? De 50 första bokningarna  erhåller 30% rabatt genom att använda rabattkoden ni fick den 20/4-2024


För frågor kan ni ringa/messa 073-730 9499

NOTERA!

Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.

Arrangör

Swedish Spy Museum Projekt är ett ideéllt projekt kring att skapa ett underrättelsehistoriskt museum i Sverige, ett svenskt "Spionmuseum" - ett Swedish Soy Museum.

Våra insatta guider tar er genom berättelser om spioner, agenter och hemlig och fördold verksamhet i Sverige genom historien, där vi sätter dessa i sitt historiska sammanhang

Tills vårt projekt med ett fysiskt museum kan realiseras, anordnar vi dels föreläsningar, dels under sommarmånadena, olika Spionvandringar.

Våra spionvandringar är vandringar i underrättelsehistoriskt intressant områden, i dagsläget endast inom Stochholms län men andra vandringar kan komma längre fram.

Vandringarna varierar i längd men brukar generellt vara mellan 2½ till 3½ timma beroende på var och vandringens omfattnings samt gästernas engagemang. För mera specifik information, klicka på boka-knappen under våra respektive evenemang

Givetvis erbjuds både anpassade vandringar och föredrag. För mer information, kontakta Johan på mejl: johan@swedishspymuseum.se eller på telefon: 073-730 94 99

Lokal

Utanför Grand Hotels entré, Södra Blasieholmshamnen 8, 111 48 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer