Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Nina Björk - Fäst blicken! Om att kunna bevara sin uppmärksamhet i början av 2020-talet

Eventet är avslutat

Nina Björk - Fäst blicken! Om att kunna bevara sin uppmärksamhet i början av 2020-talet

Från 20,00 SEK

Plats

Datum

14 dec 2023 17:30 - 18:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Med anledning av utställningen Happily Ever After på Malmö Konstmuseum håller författaren Nina Björk ett föredrag om kampen om vår uppmärksamhet i en digital värld.

OBS! Föredraget är samma som Nina Björk håller den 16/11. Det här är ett extrainsatt evenemang med biljett på grund av mycket stort publikintresse.

"Du har aldrig sagt att din uppmärksamhet – dina känslor, din hjärna – är till salu. Du har aldrig sagt det. Ändå är din uppmärksamhet till salu.Under stora delar av din vakna tid är det någon som försöker komma in i din hjärna. Vart du går och står möter du varumärken, annonser, pr, sponsrade inlägg på sociala medier. Vad vill de dig? De vill ha din uppmärksamhet. De vill ha din blick, ditt intresse. Detta kan nämligen omvandlas till det viktigaste av värden i vår tid och på vår plats: pengavärdet. Köparna av mänsklig uppmärksamhet jagar dig och det är svårt att komma undan. För deras jaktmarker är vår vardag, våra liv."

Så inleds den text som författaren Nina Björk har skrivit för katalogen till utställningen Happily Ever After på Malmö Konstmuseum. Att bevara sin uppmärksamhet får här en extra laddad mening. Det handlar inte bara om att kunna fokusera, utan att faktiskt behålla något som är ditt – eller borde vara ditt. Men hur i hela friden ska det gå till?

Varmt välkomna till Skovgaardsalen torsdagskvällen den 16 november. Ingen föranmälan, först till kvarn. Skovgaardsalen har ca 120 sittplatser.Föredraget av Nina Björk är en del av programmet för Happily Ever After och ingår i entrépriset till konstmuseet och Slottet.Läs mer om utställningen här:
https://bit.ly/happily_mkm

Foto av Stina Nylén för Wahlström & Widstrand förlag.

Arrangör

Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd av malmöborna själva. Hos oss kan man följa hur måleri, grafik, skulptur, konsthantverk, möbler och textil förändras med tiden och med sin omvärld.

Konstmuseet presenterar också temporära utställningar med aktuella tematiker samt performanceverk, samtal och konserter. Vi förvaltar också några av Sveriges största konststipendier. 

Lokal

Skovgaardsalen, Malmö Konstmuseum, 211 18 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer