skip to main content

Nina Alexandra RELEASEFEST | Support: Gus By Heart

Nina Alexandra RELEASEFEST | Support: Gus By Heart

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

2 mar 2024 19:00 - 23:59

Beskrivning

På det kommande debutalbumet ”Skogarna brinner” bjuder göteborgaren Nina Alexandra på en personlig och levande resa genom tid och rum. En resa kantad av dansanta syntar, suggestiva rytmer och reflekterande texter, med influenser hämtade från såväl jazz som visa och elektropop.

Tillsammans med producenten Anna Roxenholt (a.k.a. New Found Land) har Nina Alexandra skapat ett album som blandar förtrollande körer och varma syntar med naturens ljud. Från jublande elektrobeats på ”Du har vårdat mig” till glimrande blås i ”Florences piano” skapar musiken en dynamik mellan olika ljudlandskap och utforskar gränsen mellan det organiska och det syntetiska.

Med en röst som för tankarna till svenska ikoner som Eva Dahlgren och Marie Fredriksson ställer Nina Alexandra frågor som rör sig mellan det personliga och det universella, med existentiella kärnpunkter som ”Vem är jag när livet som jag känt det tas ifrån mig?” och ”Hur möter jag min sorg när skogarna brinner?”.

Albumet blir därmed inte bara en resa genom fysiska platser utan även en inre resa. Det berör vår tids komplexa frågor såsom klimatkrisens hot samtidigt som det blickar in i själva kärnan av människans existens. Tankar kring vårt gemensamma arv och vår plats i världen väcks och musiken – ibland storslagen, ibland minimalistisk – blir en katalysator för att utforska och förstå vår historia och samtid.

----------------------------------------------------------------

Gus By Heart är Gustav Svedungs (Songs of Boda m fl) tummade anteckningsbok och surrande hårddisk. Sånger på hög, några utgivna men de flesta inlåsta i säkert förvar. Om det som känns men inte syns, om människorna, om naturen och om tiden. Några gitarrer, ett piano i vardagsrummet, en gammal synth men mest sång.

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer