Negativ stress dödar - Hitta din mentala och fysiska kraft!

17 okt 2019 18:00 - 20 okt 2019 11:00

Olarsgården Hotell, Olarsvägen 20, 780 67 Sälen


VÄLKOMMEN att låta dig inspireras och hämta ny energi tillsammans med oss i en genuin miljö i Sälenfjällens hjärta. ​Vi varvar inspirationsföredrag, yoga och vandring i fjällmiljö med måltider i familjens fäbod på Storfjället samt i restaurangen på Olarsgårdens pensionat, som en gång startades av mormor Jenny.
Vi som leder aktiviteterna, Hans och Annelie, har en personlig koppling till Dalarna och Sälen, vi arbetar med coachning, träning och yoga och vill nu dela möjligheten till aktivitet varvat med avkoppling i den härliga miljön tillsammans med dig. Du bor i våra moderna lägenheter invid anrika Olarsgårdens pensionat eller i rum på Olarsgården, med närhet till Sälfjällstorget i Lindvallen.

Yoga och Vandring

Ny forskning visar på de positiva mentala och fysiologiska effekterna för oss då vi vistas i naturen, vi är anpassade till att leva i naturen och att vistas i en naturlig miljö får oss att slappna av. Att utöva yoga i naturen är en skön upplevelse som vi under kursen ges tillfälle att pröva i form av yogapromenader och enklare yogaövningar utomhus. Tillsammans i ett lugnt tempo vandrar vi till familjens fäbod, Storgrafens fäbod, där vi äter lunch. På morgonen före frukost yogar den som är morgonpigg inomhus i Olarsgården.

Träna din Hjärna med 4 nya vanor – Workshop Negativ stress dödar

Vårt undermedvetna styr över 95% av våra beslut, hur styr vi själva vårt undermedvetna till att följa de tankebanor som får oss att må bra? Genom 4 nya vanor lär oss hur hjärnan fungerar, vi uppdaterar vårt tankemönster för att ge vår hjärna ett nytt Operativsystem som hjälper oss att hantera dagens olika utmaningar samt minimerar negativ stress och maximerar din egen potential. Vi talar om hur vi skall göra för att må bra och känna oss lyckliga samtidigt som vi når framgång, samt hur vi finner vi våra egna inre motivatorer och tillräcklig motivation för att nå en förändring.


I erbjudandet ingår följande måltider

• En Tvårätters middag på Olarsgården (välj för- eller efterrätt)
• Två Luncher varav en i Storgrafens fäbod och en på Olarsgården
• tre stycken Frukostbuffé på Olarsgården
• Ett glas vin/öl/dricka med tilltugg på ankomstdagen, samt frukt och dricka vid föredragen


Välkommen att boka din aktivitet hos oss,Torsdag – Söndag, inklusive ovanstående Måltider. Se fullständigt program Torsdag – Söndag längst ned på sidan. 

Därefter går du vidare till steg 2 nedan, och bokar ditt boende till ett mycket förmånligt höstpris. Pris för aktiviteter och mat Torsdagen den 17e oktober – Söndagen den 20e oktober 2019 är 3.900 kr per person


Steg 2, länk: Boka boende här


Vilka är vi som bjuder in?

Annelie

Arbetar med hälso- och friskvårdsfrågor i Sälengårdarna och Emperator samt jobbar även på en träningsanläggning. Hon är grupptränings- Medicinsk yoga- och Kundaliniyoga instruktör. Annelie är hälsovägledare och utbildad inom MI (motiverande samtal), basmedicin samt är Friskvårdsguide.

Hasse

Efter att ha arbetat med personlig- chefs- och affärsutveckling, rekrytering och ledarskap i olika branscher var jag en del i att skapa processen 80% i jobb inom 6 veckor, där Emperator fick högsta betyg av arbetsförmedlingen. Mina tips bygger på kunskaper om individer, personlig utveckling, kompetensvärdering, marknadskunskap och att hitta och paketera pärlan i dig. Nu vill jag ge dig ny inspiration.

Varmt Välkommen önskar Annelie Engberg Daborn och Hans Engberg, VD Sälengårdarna och Emperator.


PROGRAM


Torsdag

Incheckning från kl 14
Kl 18:00, Sammankomst på Olarsgårdens pensionat, presentation och genomgång av de kommande aktiviteterna. Lättare tilltugg och ett glas öl/ vin/ dryck. Baren och restaurangen är öppen för den som vill äta och dricka lite mer. Därefter tid för umgänge och avkoppling

Fredag

8.00 Morgonyoga på Olarsgården, mjuk yoga som passar alla, inga förkunskaper behövs
9.00
Frukostbuffe' på Olarsgården
10:00 Vandring ca 5 km till familjens fäbod, vi njuter av naturen och prövar några enklare yoga- och sinnesövningar under vägen. Lunch i Storgrafens fäbod. För den som inte vill gå tillbaka kan skjuts ordnas
16:00 – ca 17:30 Workshop, negativ stress dödar. Inspiration och verktyg. Frukt och dricka serveras
18:30 Tvårätters Middag i restaurangen på mysiga Olarsgården. Därefter tid för umgänge och avkoppling

Lördag

8:00 Morgonyoga på Olarsgården, mjuk yoga som passar alla
9:00 Frukostbuffe' på Olarsgården
10:00 Samling i Olarsgården, kort om Naturens inverkan på vårt mående. Därefter en något raskare promenad, medtag gärna stavar. Vi stannar upp och prövar någon yoga- sinnesövning
12:00 Lunch i restaurangen på Olarsgården, därefter egen tid
16:00 – ca 17:30 Inspirationsföreläsning, Finn din mentala och fysiska kraft!
18:00 Tid för middag, laga egen mat tillsammans i våra fina och välutrustade lägenheter eller ät i restaurangen på Olarsgården (eller annat alternativ). Umgänge, avkoppling och kanske en bastu :)

Söndag

8:00 Morgonyoga på Olarsgården, mjuk yoga som passar alla
9:00 Frukostbuffé på Olarsgården, därefter samlas vi och avslutar. Du har tillgång till lägenheten till kl 12Tänk på! 

Medtag varma kläder och bra skor/stövlar, vi utför utomhusaktiviteterna oavsett temperatur och väder :). Ta också med yogamatta om du vill morgonyoga inomhus, samt om du vill, gåstavar. Då du väljer boende i våra lägenheter, vänligen ta med lakan och handdukar eller hyr dem genom Olarsgården. 

Boka lakan/handukar, eller bord i restaurangen på Olarsgården tel: 0280-210 29

KONTAKT, Tveka inte att höra av dig till oss om du funderar över något, vi försöker hjälpa till med att möta dina önskemål så gott det går!

www.salengardarna.se

Mejla oss på: info@salengardarna.se
Telefon, 08-550 08 770 (Emperator svarar, Annelie eller Hans)

Tillkommer, Boendet, resan till Sälen samt ryck under vistelsen tillkommer priset.

Länk SJ: www.sj.se 

Egna ideer? Vi har boendet, fäboden, de fantastiska Sälenfjällen, oss själva samt många ideer och kontakter! Välkommen att höra av dig till oss med dina tankar och för att diskutera ett kostnadsförslag :)

Så här tycker tidigare kursdeltagare

“Tack för ert välkomnande sätt! Proffsigt genomförda aktiviteter och inspirerande föreläsningar." 

Sarah Ingemarsson

Västervik


“Tänkvärt kring hur jag kan hjälpa mig själv att må bättre genom att uppmärksamma hur jag tänker, och dessutom i en lugn och skön omgivning. Bra bekvämt och fint boende."

kerstin broström

Tyresö


"En väl förberedd helg i en härlig miljö, Mycket praktiska och handfasta tips på användbara övningar samtidigt som Hans och Annelie inspirerar! Yoga var nytt för mig, gav mersmak."

Anders Johansson

Stockholm