Nabihah Iqbal

Nabihah Iqbal

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

12 nov 2023 19:00 - 23:00

Beskrivning

Artist: Nabihah Iqbal
Datum
: Söndag 12 november
Insläpp
: 19.00
Live från
: ca 20.00
Lokal
: Hus 7
Åldersgräns
: 18+ år

Under de första månaderna av 2020 gjordes det inbrott i Nabihah Iqbals studio.
Allt hennes arbete gick förlorat, inklusive hennes efterlängtade album. Med en redan  bruten hand och ett allvarligt fall av utbrändhet kände hon sig hjälplös. Medan kriminalpolisen letade efter fingeravtryck i hennes studio fick hon ett samtal. Det var hennes mormor; hennes farfar hade drabbats av en hjärnblödning. Nabihah satte sig på ett plan till Karachi, Pakistan nästa dag.

När Covid-19-pandemin ökade, tillbringade Nabihah den globala nedstängningen med att hitta motståndskraft mitt i turbulensen. "Att åka till Pakistan blev en förklädd välsignelse", säger hon. "Det påverkade min syn på musik. Vid den tiden kändes det frustrerande att tvingas bort från hela scenariot med inbrottet, men det var det bästa som kunde ha hänt.” Nabihah tillbringade dessa månader med att minnas varför hon gjorde musik från början. Hon gick tillbaka till grunderna och köpte en akustisk gitarr och ett harmonium. Vid sidan av en looppedal och röstnoter tillbringade hon de kommande två åren med att skapa sitt album, "Dreamer", ett högvattenmärke för den Londonfödda artisten.

"För första gången någonsin har jag gjort musik där jag har haft mer tålamod med det"
, säger hon. "Normalt, när du är en elektronisk musikproducent, går du in i studion, sätter på din dator och börjar arbeta med Ableton eller Logic och bygger sedan upp från det. Medan jag bestämde mig för att inte gå i närheten av allt detta på evigheter, och jag tvingades också till det här tillvägagångssättet på ett sätt, på grund av studioinbrottet och sedan vara i Pakistan, borta från all min utrustning. Istället var jag tvungen att låta idéerna utvecklas i mitt huvud.”

Med hjälp av bredare begrepp är "Dreamer" "mer introspektiv, eftersom det handlar om saker som jag har varit med om under de senaste åren", säger hon. Albumet är en intim resa genom ögonblicksbilder och minnen av Nabihahs liv. Utforska personlig identitet och sorg genom melankolins mjuka lins, albumet är inte ett specifikt ljud. Hennes lo-fi-estetik snurrar sig igenom när hon lyckas åka skridskor mellan spåren utan att någonsin låta osammanhängande. Förutom fyra av låtarna som har livetrummor, skrev, spelade och producerade Nabihah albumet själv. Genom att införliva harmonium och sitar i hennes musik för första gången, instrument som reflekterar hennes pakistanska arv, är det Nabihahs råaste och mest personliga verk hittills.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer