skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

My Dear Companion (GBG/SE) + Rheingans Sisters (FR/GB) | World Sessions

Eventet är avslutat

My Dear Companion (GBG/SE) + Rheingans Sisters (FR/GB) | World Sessions

Från Gratis

Plats

Datum

4 maj 2023 19:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

PRIS I DÖRREN: 150 ord/ 100 student

INSLÄPP 19.00

PÅ SCEN 20.00

World Sessions bjuder in till konsert med My Dear Companion & The Rheingans Sisters!


My Dear Companion
Denna trio bestående av Lea-Marie Sittler, Hannah Shermis och Agnes Åhlund bjuder på trestämmig country/americana vackert ackompanjerad av dem själva på banjo, gitarr och cittra. Musiken frambringar en känsla av nostalgi och glädje samtidigt som den är otroligt vacker och lämnar få oberörda.
Under 2021 släppte gruppen sin första skiva Sister’s Tears och har sen de började sjunga ihop 2018 turnerat i Sverige, Danmark, Belgien och Tyskland.


The Rheingans Sisters

Med lång erfarenhet av att spela till svenska danser på svenska spelmanstämmor och festivaler, bjuder systrarna från Sheffield Anna och Rowan Rheingans i The Rheingans Sisters in till modig, innovativ, lekfull och modern folkmusik. De spelar fiol, sjunger och är dessutom multi-instrumentalister. De utnyttjar skickligt banjo, fotstamp, strängtrumma (tambourin à cordes), enhandsflöjt (flabuta) och spoken words i sin musik. Konserten bjuder på musik från deras senaste album Receiver, som har starka influenser från svensk och fransk nutida folkmusik.


The Rheingans Sisters har fått- och blivit nominerade till flera prestigfyllda musikpriser i England, bland annat Bästa originalspår (2016, pris) och Bästa band (2019, nominering) på BBC Radio 2 Folk Awards och inte minst har de livat upp franska festivaler som Grand Bal de l’Europe i Gennetines.


// INFO - TICKET TO LIVE STREAM FROM THIS CONCERT //
You will get the live stream link on your GIVEN e-mail latest 1 hour before the concert starts. Did you not recieve the email? Send receipt to stream@worldsessions.se

World Sessions arrangerar folk- och världsmusiksessions och konserter i Göteborg och Västra Götalandsregionen.
Konserten arrangeras med stöd från Kulturrådet och Göteborgs Stad, samt i samarbete med arrangörsnätverket Musik över Kattegatt & ABF.


Arrangör

World Sessions är en konsert, och sessionsserie med folk- värld och rootsmusik i Göteborg och Västra Götaland!

Varje torsdag är det jamsession på Mosaik Konstcafé på Allmänna vägen 16 i Göteborg. Läs mer på www.worldsessions.se

Lokal

Hängmattan, Karl Johansgatan 16, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer