skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Musikvisning - barnanpassad

Eventet är avslutat

Musikvisning - barnanpassad

Från Gratis

Plats

Datum

21 feb 2024 12:30 - 13:00

Beskrivning

Vi bjuder in till specialvisningar för barn under två dagar på sportlovet när musikensemblen Ensemble Mare Balticum tar oss med på en musikhistorisk resa där vi får en bild av en klangvärld från forntiden!

1 biljett per barn (1 vuxen ingår)

Om Ensemble Mare Balticum:
Musik i Syds Ensemble Mare Balticum bildades i Ystad 1989 och idag har de Kristianstad som bas. Ensemblen spelar på tidstrogna instrument och är specialiserade på musik från renässans och tidig barock, gärna hämtad från området kring Östersjön, men är inte främmande för vare sig äldre eller nutida musik. Musikerna har lång erfarenhet av att presentera såväl musikhistoriskt pedagogiska program för barn och unga, som att framföra renodlade konserter för vuxna.
Under åren 2013–2018 har ensemblen samarbetat i ett europeiskt musikarkeologiskt projekt, där man med arkeologi och forskning försöker återskapa en klangvärld som man tänka sig att det kunde ha låtit under forntiden.

Arrangör

Välkomna till södra Sveriges största arkeologiska museum, där du kan

hitta såväl historia, arkeologi och konst som och mynt. I

utställningen Barbaricum finns de fantasieggande fynden från Nordens

största järnåldersstad – Uppåkra. Vägg i vägg visas föremål från Skånes

sten-, brons-, och järnålder. Den vackra myntutställningen rymmer bland

annat medeltidens största myntskatt. Från skånska kyrkor kommer

medeltida helgonskulpturer liksom praktfulla guld- och silverföremål.

Lokal

Historiska museet vid Lunds universitet, Kraftstorg 1, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer