Musiksalong i Gamla Stan

18 jan 2019 19:00 - 20:30

Musiksalong, Svartmangatan 6B, 111 29 Stockholm

Dmitry Shostakovich Pianotrio No 2 op. 67 E-moll (1944)

Tale Olsson - violin
Tamara Bohlin - cello
Elena Kaledina - piano

Belägringen av Leningrad (St. Petersburg) under andra världskriget varade i ca 900 dagar. I slutet av den makabra tiden började Shostakovich komponera pianotrio No2 i E-moll. Musiken kryper under huden på en och visar en outhärdlig dimension på känsloskalan från noll till hundra i vad fasan, förtvivlan, inre styrkan och värdighet kan mixas i. 27 februari 1944 befriades Leningrad.

Jag har alltid drömt om att ha en egen Musiksalong där kreativa krafter kunde mötas och inspirera varandra, där människor i en gemytlig miljö kunde träffas och uppleva något tillsammans. Jag har hittat ett rum, en riktig pärla som passar just till det. 

Det ska kännas lätt och opretentiöst att komma in i det klassiska rummet mitt i Gamla Stan. Flygeln står där och väntar på att få spela för Dig. Ljusen kommer att bli tända för att visa att Du är varmt välkommen. Ett glas väl vald vin kommer att bli serverad när Du kommer in. Jag kommer att dela med mig mina tankar, som uppstod under den kreativa arbetsprocessen, innan ett speciellt vald musikstycke för just den kväll kommer att spelas för Dig.

Sittplats med välvald dryck Ej tillgänglig