skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Musikföreställning: Bäckadräkten - en queer folkdräkt

Eventet är avslutat

Musikföreställning: Bäckadräkten - en queer folkdräkt

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

14 mar 2024 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Bäckadräkten är folkdräkten som förenar. Bakom projektet står Fredy Samuel Lundh (artistnamn Fredy Clue) som tagit fram Sveriges första queera dräkt med hjälp av illustratören och konstnären Ida Björs och en ickebinär fokusgrupp.

I dräkten möts manligt och kvinnligt, knäbyxa och kjol, väst och livstycke, gammalt och nytt. Färgtemat är transflaggans färger blå, vit och rosa och inspirationen är tagen från nordens olika folkdräkter.

På scen presenterar Fredy Clue en berättande musikföreställning om tillhörighet, genusnormer och traditioner som vävs ihop med Fredys ärliga queera historia och dräktens skapande.

Helheten sveps in i debut-EPn ”Vill du leka?” -Nyckelharpspop i en queer text- & känslovärld som kommit till under resans gång.

Tillsammans dyker vi ner i hur det är att vara människa och hur vi kan skapa ett öppnare och mer respektfullt samhälle genom vår tradition och kulturskatt.

Föreställningen är 60-90 min lång.
Med tid för frågor och diskussion kring de teman som tas upp.

Läs mer:

https://fredyclue.com
https://www.instagram.com/fred...
https://www.tiktok.com/@fredyc...
https://www.facebook.com/group...

Föreställningen genomförs i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och
Dans, med stöd från Kulturrådet.

Arrangör

Ett nyöppnat kulturhus med föreställningar, konserter, kurser och mötesplats för föreningslivet.

Lokal

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer