MUSIKALISKT TIDSFÖRDRIF - EN KLINGANDE KONFERENS

Eventet är avslutat

MUSIKALISKT TIDSFÖRDRIF - EN KLINGANDE KONFERENS

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

9 sep 2022 10:00 - 16:00

Beskrivning

Välkommen till en hel dags workshop med samtal, föredrag och okända musikaliska smakbitar ur ett viktigt kapitel av den svenska musikhistorien: hemmamusicerande under 1700- och 1800-talet.

Konferensen, som ordnas i samverkan med Kungl. Musikaliska Akademien, är en del av ett treårigt forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet som genomförs på Kungliga Musikhögskolan. 


Föreläsare:

Eva Öhrström, musikvetare.

Bernt Malmros, frilansande musiker och musikforskare.

HansErik Svensson, instrumentbyggare och klavikordforskare.

Konferencierer och musiker:

Anna Paradiso Laurin, klaver

Dan Laurin, blockflöjt

Med Anna Maria Friman-Henriksen, sång

PROGRAM

10:00 Introduktion med Anna Paradiso Laurin och Dan Laurin
10:40 Eva Öhrström: "Salonger i Sverige kring sekelskiftet 1800: sällskapsliv och musik - med ett internationellt perspektiv"
12:10 Lunch (på egen bekostnad i restaurang Oktav. Bord finns reserverade)
13:10 Bernt Malmros: "Musikaliskt Tidsfördrif och Skaldestycken satte i Musik - ett barn av upplysningen i norra Europa"
14:30 HansErik Svensson: "Så ska det låta! - om tycke och smak nu och då."
16:00 Avslutning med Anna Paradiso Laurin och Dan Laurin

Lokal

Nathan Milsteinsalen, Kungl. Musikhögskolan Nathan Milsteinsalen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.