Musik i Marabouparken: Stråkkvartetten HYMM

Löfströmsvägen 8, 17266 Sundbyberg
9 maj 2021 15:00 - 16:45
Superarrangör

Musik i Marabouparken #2

Stockholmsbaserade stråkkvartetten HYMM uppmärksammar 150-årsjubilaren Wilhelm Stenhammar och framför också mästerverk i genren av Dmitrij Sjostakovitj och Robert Schumann. Till andra satsen i sin 5:e stråkkvartett, "Serenad", har Stenhammar inspirerats av den medeltida balladen om riddaren Finn Komfusenfej, och just denna sats är ett av Stenhammars mest välbekanta stycken.

Program:
Wilhelm Stenhammar: stråkkvartett nr 5 i C-Dur, "Serenad"
Dmitrij Sjostakovitj: stråkkvartett nr 7 i fiss-moll

Paus

Robert Schumann: stråkkvartett nr 1 i a-moll.

HYMM är:
Henrik Peterson, violin 1
Ylva Magnusson, violin 2 
Mikael Crafoord, viola 
Mattias Rodrick, cello

Konserten kommer även att streamas live via YouTube

Musik i Marabouparken är en konsertserie i Marabouparkens konsthall i Sundbyberg. Musik i Marabouparken är ett samarbete med Marabouparkens konsthall och genomförs med stöd från Statens Musikverk.

2021 arrangerar Musik i Marabouparken sex konserter med stor spännvidd. Slagverksesset som framträtt på Polarprisgalan, världsmästarinnan i nyckelharpa, stråkkvartetten som levererar dundrande Sjostakovitj, tablavirtuosen från Indien – det, och mycket mer, kan upplevas på Marabouparken under 2021. Initiativtagare till Musik i Marabouparken är tonsättaren och orkesterchefen från Kungliga Operan Helle Solberg och cellisten Mattias Rodrick.

Pågående utställning: Marie Fahlin - Centauring. Till och med den 2 maj. Läs mer på vår hemsida! 


Marabouparken konsthall visar samtida konst med inriktning på människans villkor i samhället, historien och samtiden. Konsthallens program är särskilt inriktat på människans relation till omvärlden – klimatfrågor, natursyn och vår roll i en ny tidsålder präglar programmet på konsthallen. Vår unika miljö i parken ser vi som en utgångspunkt för en diskussion om vårt förhållningsätt till världen omkring oss.

Marabouparken konsthall är sedan 2010 belägen i Arthur von Schmalensees f d kakaolaboratorium i Marabouparken. Den prisbelönta parken med skulpturer från 1900-talets pionjärer är en visionärt anlagd rekreationsanläggning för anställda vid Maraboufabriken som växte fram vid Bällstaån i Sundbyberg under 1940 och 50-talen.

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.