Museironden: Millesgården - Gustaf Tenggren – Nordiska sagor & Disney

Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
11 mar 2020 11:00 - 12:00
Superarrangör
Biljetter 150,00 SEK
Biljetter 150,00 SEK

Det är troligt att du redan sett ett flertal av Gustaf Tenggrens illustrationer utan att veta om det. I utställningen får du följa Tenggren från driven tonåring i Göteborg via framgångarna i New York till tiden som Art Director hos Walt Disney. Förmågan att kombinera den nordiska och tyska mörka och ödesmättade sagotraditionen med Disneys charmiga karaktärer var typisk för Tenggren. Från 1917 illustrerar han Bland Tomtar och Troll. Hans känsla för de trolska miljöerna med mossbeklädda stenar ledde till att han anlitades som illustratör för 10 årgångar. Men Tenggren drog västerut och anställdes med tiden av Walt Disney. Hans affisch till filmen Snövit och de sju dvärgarna är en av filmhistoriens mest kända. Han medverkade till flera av Disneys viktigaste filmer, bland annat Pinocchio, Bambi, Dumbo och Fantasia.

Obs! Biljettpris är till både föreläsningen och entrén till museet. Se utställningen när du vill inom en månad efter föreläsningen.

Föreläsare:
Lars Emmanuelsson,
visual designer och Tenggrenexpert

Profile picture
ABF Stockholm
Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.
Eventet är avslutat

Museironden: Millesgården - Gustaf Tenggren – Nordiska sagor & Disney

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.