Moto Boy w/ Barnet plus DJ Faux Rabbit

18 okt 2019 21:00 - 19 okt 2019 01:00

Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Make it Sound och Blixten & Co presenterar stolt - MOTO BOY med Support av underbara Barnet

Vilken fantastisk kväll vi har att se fram emot 18 oktober!

Åldersgräns 18 år

Dörrar och middag från 17.00
Biljetter:

Ordinarie pris 200:-

Student 120:-

Pensionärsrabatt:120:-
DJ Make it Sound

Omnipollo Guest Bar

MOTO BOY (OSKAR HUMLEBO) har kallats den omisskänliga romantikern med den "makalösa rösten" (SONIC). När MOTO BOY dök upp på den Svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda. Hans första skivor "Moto Boy" (2008) och "Lost in the call" (2010) togs emot väl av musikrecensenterna och beskrevs som "en hel gosskör i fjäderboa" (SVD) och "ett stort Svenskt album" (DI Weekend).
Hans tredje skiva "Keep your darkness secret" (2014) spelades in i Funkhaus i Berlin med österrikiska producenten Niko Stoessl (SlikNik) och tog ett steg i en mer elektronisk, mörkare riktning.2017 släpptes skivan "NEW MUSIC" med ett sound i en radikalt ny riktning.
Tillsammans igen med Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) skapade Moto Boy en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och innehöll samarbeten med artister som Nina Persson (The Cardigans, A Camp), Berlin-baserade duon GRAU, svenska polarelectronika-artisten PIKKO och trummisen Christian Eigner (Depeche Mode, Dave Gahan).
Under åren har MOTO BOY också turnerat internationellt, öppnat åt artister som Whitney Houston och Smashing Pumpkins, komponerat musik till olika uppsättningar och själv medverkat i bland mycket annat "Lubiewo - Kärleksön" på Göteborgs Stadsteater, Wermland Opera's uppsättning av Monteverdi's "L'Orfeo” och den hyllade föreställningen “The feeling of going” på Malmö Opera.Man har också kunnat se MOTO BOY som livegitarrist med band som The Cardigans och The Ark på turné i hela världen.
I år, 2019, är MOTO BOY aktuell igen med nytt material, den här gången på sitt modersmål svenska. Första singeln “Min stora kärlek” släpptes den 22a februari och gick direkt in på Spotify’s “indie highlights” spellista. Under våren släpps fler singlar som till hösten följs av ett album

BARNET

En gång i tiden fanns en kanin, som hette Gunilla. Gunilla hade en människa som gav henne mat och ibland borstade hennes hår. Människan hade några vänner och en studio och en dag spelade de in en skiva. Sen tog de skivan till en källare och där satt en man med många syntar. Efter detta möte red de tillsammans mot solnedgången på en grå häst. Barnet hette bandet. Christian Gabel hette mannen och sist men inte minst var det Karl Jonas Winqvist som gjorde att sagan blev sanning.
Barnet var ett hemligt band under många år. Sen slutade Barnet vara hemligt och spelade upp sin musik för andra. Då var det några som tyckte om det. Nu har dom gjort en hel skiva som inte ska vara hemlig.
Barnet bildades som duo 2011 av Frida Johansson (Kraja, Säkert!, Unravel Game) och Love Kjellsson (Moaivi, Knekke Greine) i Umeå. Sedan dess har de gjort tre EPs varav Linnea Nilsson (Kraja) anslöt på den tredje (min systers hund 2017). Musiken och texterna har oftast utgått från regler om enkelhet och andra självvalda begränsningar. Musikens grunder har alltid spelats in av bandet självt. Skivan ”Tänk på döden” är Barnets debutskiva och föddes med hjälp av att Karl Jonas Winqvist (Song a song fighter) hittat bandets musik på nätet och hörde av sig om ett samarbete.
Frida Johansson står bakom låtarna och de flesta texterna samt inspelning och produktion av grunderna i sin studio Räv och Kanin. Musiken utvecklades hos Christian Gabel (Bob hund, 1900) i studio Cobra med vidare produktion och mixning. Slutligen stod Frida Claeson från Svenska Grammofonstudion för mastering. Omslagsbilder är skapade av LisaLove Bäckman och layout av Anthony Tian. Gäster som medverkar på skivan är bland andra Iiris Viljanen, Annika Norlin, Frida Hyvönen, Anna Levander, Kraja, Jennie Ambrahamson, Karl Jonas Winqvist och Rut Fransson.