Möt Sara Stridsberg, Annika Elisabeth von Hausswolff och Ingela Olsson på Wanås Konst

Eventet är avslutat

Möt Sara Stridsberg, Annika Elisabeth von Hausswolff och Ingela Olsson på Wanås Konst

Plats

Datum

21 maj 2022 13:00 - 16:00

Beskrivning

Med: Sara Stridsberg och inbjudna gäster – konstnären Annika Elisabeth von Hausswolff, skådespelaren Ingela Olsson modererat av Sinziana Ravini och musik av Sibille Attar.
När: 
lördag 21 maj, kl. 13.00 – 16.00
Var: Wanås Restaurant Hotel, ateljén (ovanvåningen)

Biljett: Ingår entréavgiften till Wanås Konst 170 kr vuxen, 150 kr pensionär. Begränsat antal platser. Gratis för Wanås Konstklubb men anmälning krävs.

Välkommen att förboka kaffe och något sött till pausen! Cafébiljett får du i samband med registrering till eventet på Wanås Restaurant. Betalning av fika sker på plats.

Lördag 21 maj presenterar Wanås Konsts ett författarmöte med Sara Stridsberg och inbjudna gäster – konstnären Annika Elisabeth von Hausswolff och skådespelaren Ingela Olsson modererat av Sinziana Ravini och musik av Sibille Attar. Tillfället är det tredje i Wanås Konst litteratursatsning och har fokus på Stridsbergs författarskap och inspirationskällor.

I en tredje del i litteratursatsningen Livräddare möter vi författaren Sara Stridsberg och hennes inspirationskällor. Stridsberg är en av Sveriges mest uppmärksammade författare och dramatiker som även nått stor framgång internationellt och bland annat nominerats till Man Booker Prize och belönats med Nordiska rådets litteraturpris. Hennes pjäs Sårad ängel hade urpremiär på Dramaten i februari 2022. Programmet lördagen den 21 maj består av uppläsningar och samtal om hur andra konstnärliga discipliner och personer, snarare än författare, kan fungera som vägvisare för ett författarskap. 

Sara Stridsbergs gäster är Annika Elisabeth von Hausswolff, aktuell på Moderna Museet Malmö, och Ingela Olsson, Dramatenskådespelare, som även setts i film och populära tv-serier som Vår tid är nu och Karl-Bertil Jonssons julafton. Under dagen får vi möta tre kreativa personligheter som på olika vis sätter sin prägel på litteratur, konst och drama idag. De medverkar i samtal om text, röst, bilder och inspiration.

Eftermiddagen inleds med Ingela Olsson som läser ur Stridsbergs senaste novellsamling, därefter följer samtal med de medverkande modererat av Siziana Ravini, konstkritiker, curator och psykoanalytiker, om teatern och skrivande och bildkonst och specifikt Annika Elisabeth von Hausswolffs fotografier som Stridsberg både skrivit om och inspirerats av i egna texter. Sibelle Attar som bland annat gjort musiken till pjäsen Sårad ängel avslutar med en spelning.

Genomförs med stöd av Region Skåne.

Arrangör

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst.

Lokal

Stiftelsen Wanås Utställningar "Wanås Konst" Stiftelsen Wanås Utställningar "Wanås Konst", Wanås, 289 90 Knislinge

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.