Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Möt Adam Ooms i skulpturparken på Wanås Konst

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Möt Adam Ooms i skulpturparken på Wanås Konst

Från Gratis

Plats

Datum

26 jun 2024 15:30 - 17:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Möt taktäckaren Adam Ooms som under juni renoverar Martin Puryears vasskulptur Meditation in a Beech Wood från 1996 i skulptuparken Wanås Konst. 

När 26 juni kl 15.30 – 17
Var Samling entrélogen
Ingår i entréavgiften. Entré löses på plats. Ord 180 kr / Stud/pens 160 kr. Fri entré för medlemmar i Wanås Konstklubb. Fika ingår. Anmäl eventuella allergier till info@wanaskonst.se 

I en öppning bland bokarna, i en avskild del av parken, tornar Meditation in a Beech Wood upp sig, en fem meter hög skulptur i vass. En organisk och taktil form lik en huvudlös, sittande Buddha figur. Med utgångspunkt såväl i minimalismen som i traditionellt hantverk har Puryear utvecklat ett eget formspråk. I sina skulpturer använder han naturliga material, som metaller, sten, gräs och trä, vilka han ger abstrakta, drömlika former.

Skulpturen i bokskogen på Wanås Konst uppfördes i original 1996 i tätt samarbete mellan konstnären och taktäckaren Adam Ooms. Projektet avslutas den 5 september med ett seminarium och nyinvigning av skulpturen med Martin Puryear närvarande. 

Adam Ooms har över 40 års erfarenhet av taktäckning. Han är utbildad i Holland av bröderna Harleman och ackrediterad medlem i den Holländska taktäckare föreningen. Ooms en av landets främsta experter på hantverket och var med och grundade Svenska Stråtaktäckarföreningen där han fortfarande är engagerad.


Arrangör

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst.

Lokal

Stiftelsen Wanås Utställningar "Wanås Konst", Vanås, 289 90 Knislinge

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer