Hoppa till huvudinnehåll

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

27 sep 2024 07:30 - 09:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

AI har tagit världen med storm och spekulationerna har rullat på med full kraft: förändringsresor, nytänk, se framåt, häng med! Farhågorna är gigantiska och sensationella: ”Kommer AI ta våra jobb? Kan AI bli kreativare än oss? Kommer vi erövras av maskinen?”

Den digitala revolutionen med AI i spetsen kommer onekligen forma oss och våra samhällen, inte minst vår syn på ledarskap, innovation och yrkesroller. Men för att få ett grepp om den rådande utvecklingen måste vi börja i en oväntad ände. Frågan vi egentligen bör ställa oss är varför vi levt och arbetat som maskiner i över 200 år. Det som pågår just nu är en massiv kulturkrock:

En krock mellan maskinmänniskan och internetmänniskan.

Vi lämnar en tid där vi kategoriserat, kvantifierat och tämjt allt i vår väg. Som en manisk siffersekt, fullt övertygade om att världen är matematisk, intelligens är lika med rationalitet och att verkligheten kan fångas i ett Excel-ark!

Internetmänniskan har växt upp i en radikalt ny miljö. Ett globalt nätverk av fem miljarder sammankopplade hjärnor där allting händer överallt samtidigt hela tiden. En miljö som inte går att navigera med maskin-människans kultur och världsbild.

Att förstå denna kulturkrock är centralt för att greppa teknologins effekter på vår samtid, våra liv och våra arbetsplatser. Inte minst när det gäller artificiell så kallad “intelligens”.

Hur kan vi förstå och hantera de dramatiska förändringar som AI och annan digitalisering för med sig? Den här föreläsningen visar vilka strategier, förhållningssätt och mänskliga förmågor vi behöver aktivera och utveckla när samhällsstrukturer skakas om och förvandlas.

Ashkan Fardost utmanar vårt tänkande om människans roll, säkerhet och framtid i kölvattnet av AI. Han tar oss med på en svindlande resa där Ashkan berör alltifrån hjärnans utformning, intelligens och kreativitet till historia, innovation och teknologi. Han ger dig ett radikalt annorlunda perspektiv på hur teknologin formar vår samtid och framtid!

Ashkan är framtidsfilosof, doktor, entreprenör och tidigare artist. Hans unika kombination av erfarenheter från konsten, näringslivet och akademin ligger till grund för denna analys som visar på hur framtidens ledarskap, kommunikation, innovation, kultur och samhälle kommer att utvecklas. Som föreläsare är han internationellt eftertraktad såväl på stora scener för globala företag och vid TEDxBerlin, som i mindre sammanhang för ledningsgrupper, eller studenter vid New York University och Hyper Island. Du kan läsa mer om Ashkan här

Du får med dig:

 • En förståelse för sambandet mellan hjärnan, intelligens och AI
 • En spaning om värdefulla yrkesroller, förhållningssätt och förmågor i framtiden
 • En förståelse för AI, dess begränsningar och användningsområden
 • En kompass som hjälper oss att hålla kursen när samhället förändras

Upplägg:

7:30-8:00 frukost
8:00-8:45 föreläsning följt av Q&A
8:45-9:00 boksignering och mingel.

Morning Talks by Volante är en serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta forskare och experter. Morning Talks arrangeras av Volante och är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe.

Arrangör

Lokal

Studio SN7, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer