skip to main content

Mor Dansar - Brist på Vett // Releasekonsert på Scalateatern

Mor Dansar - Brist på Vett // Releasekonsert på Scalateatern

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

19 apr 2024 20:00 - 21:30

Beskrivning

Allan Edwall fyller 100 år och Mor Dansar släpper sin andra skiva "Brist på Vett”. Detta ska vi såklart fira med buller och bång. Välkomna på releasekonsert och fest på Scalateatern!

Dörrar kl.20.00
På scen kl.20.30

Biljetter: 100 kr ordinarie, 80 kr reducerat

Möss som människor,
VÄLKOMNA! 


MOR DANSAR

Sofia Källman - Röst
Adam Grauman - Viola da gamba, kör
Boel Mogensen - Kontrabas, kör

Brist på Vett
Text och musik - Allan Edwall
Inspelat av Klara Goliger, Music a Matic Göteborg juni 2023
Mix Klara Goliger, Orca sounds
Master Gustav Davidsson, Studio Glasfågeln
Omslag av Evelina Mohei

I en unik sättning på viola da gamba, kontrabas och sång tar den uppmärksammade och rosade trion Mor Dansar avstamp ur jazz, barock och folklig musiktradition i sitt möte med Allan Edwalls musik och texter.

Lyssnaren omsluts av strängar och ord som berättar om livets stora och små funderingar. En hyllning till den tidlösa genialitet och komiska träffsäkerhet som finns i multikonstnären och kulturprofilen Allan Edwalls låtskatt.

Debutskivan Rent på Tok (Krumelur Records) kom ut 2021 och har blivit rosad av en anmärkningsvärd bred publik i alla åldrar. Den blev direkt utvald till Skivorna som gjorde Lira-året 2021 där den vann i kategorin Årets vistolkningar.


Om Rent på Tok:

”Hursomhelst har trion Mor Dansar här i all skenbar anspråkslöshet lyckats alldeles fantastiskt i att skala av och skala ned Allan Edwalls mustigt poetiska visor till något alldeles nytt och försynt skimrande.”
- Patrik Lindgren

”Faktum är att trion gör några av de vackraste Edwall- tolkningar jag har hört, och det gör dem riktigt lyssningsvärda.”
- Rasmus Klockljung

www.mordansar.com
@mordansar 

Lokal

Scalateatern, Wallingatan 32, 111 24 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer