Molly Nilsson

18 maj 2019 21:00 - 19 maj 2019 02:00

SUB, Umeå, Umeå

Molly Nilsson kommer till Umeå och SUB och gör en av få svenska spelningar någonsin. Missa inte det här sällsynta tillfället att se henne live! 

Molly Nilsson föddes i Stockholm men flyttade i 19-årsåldern till Berlin för att studera konst och försörjde sig med arbete i garderoben på Berghain. Hennes rumskamrat hade en synt och det väckte hennes musikintresse.

Debutalbumet These Things Take Time kom 2008 i en första upplaga om 500 exemplar. Det gavs ut på hennes eget bolag Dark Skies Association, som hon grundade i samband med debuten.

Sedan debuten har hon givit ut nästan ett album om året och turnerat internationellt. Hennes musik beskrivs som 1980-tals influerad, minimalistisk syntpop eller Dark Wave. I Sverige ännu inte så välkänd men i Berlin kallas hon popikon.

Hon ligger inne på en låtskatt som är förbisedd av många, men en som såg storheten var John Maus som gjorde en uppmärksammad cover på låten “Hey Moon”. Hon har sedan dess hyllats av b la Pitchfork, The Guardian och Fader Magazine. 

Molly Nilsson på SUB Ej tillgänglig
Molly Nilsson på SUB / Student Ej tillgänglig