Möjligheter och frustration på väg mot ett smartare arbetsliv
Möjligheter och frustration på väg mot ett smartare arbetsliv
Online-event
Datum
Beskrivning
Välkommen till en digital konferens för att ge tillfälle till dialog i ämnet kring vägen till ett smartare arbetsliv, till att dela erfarenheter och idéer, lära och utveckla tillsammans – och kanske knyta nya, spännande kontakter
De senaste åren har våra arbetssätt förändrats. Pandemin visade vägen för möjligheterna med flexibilitet för många (om än inte för alla) att göra stora delar av sitt arbete var som helst ifrån.
Friktion, motstånd och farhågor och kanske tankar om att det var bättre förr hörs ständigt i debatten, men även glädjen över flexibiliteten, minskad stress och hälsosammare arbetsliv.
Det är inte längre bara en fråga om var vi arbetar, utan om hur vi arbetar tillsammans på olika sätt, hur vi leder på distans och hur vi bevarar en känsla av samhörighet.
Vänta dig alltså inte ett vanligt webbinarum som du kan slölyssna dig igenom samtidigt som du försöker multitasking vid sidan om. Vi talar deltagande eller åtminstone aktivt lyssnande.
Konferensen för dig som:
- Vill få hybridarbetet att löpa smidigt
- Vill samla argument och fakta i ämnet
- Är nyfiken, frustrerad eller förvirrad kring de förändrade arbetssätten och hur de bäst hanteras
- Vill testa idéer och argument
- Vill vara en attraktiv arbetsgivare som fångar upp talangerna som inte vill jobba som “förr i världen”
Praktisk info
- Avgiften för att delta är 300 kr.
- Av det är 24 kr administrativa avgifter som inte kan återbetalas (läs mer sist på sidan om avbokning och inställt evenemang). Ungefär som när du köper avbokningsbar/ombokningsbar biljett på SJ.
- Du kan betala med kort eller Google/Apple Pay. (Swish och Klarna kostar extra så det hoppade vi över.)
- Få in konferensen enkelt i din kalender: När du köpt din biljett kommer du till en ny sida. Högst upp på den (till höger på dator) finns en knapp Lägg till i kalendern för att enkelt lägga till eventet i kalendern om du använder Outlook eller Google Kalender. Använd den. (Den länk som du får i mailbekräftelsen fungerar inte lika enkelt.)
- På samma sida kommer du att få några frågor för att vi ska kunna förbereda konferensen på bästa sätt. Även om flera står markerade som obligatoriska behöver du inte svara på dem genast. Om du väntar med att svara kommer påminnelser via mail.
- Du kommer att få automatiska påminnelser 48 timmar och 15 minuter i förväg och dessutom några andra mail från oss med förberedande information.
- Kvitto för du med bekräftelsen. Som avsändare står Brightsider AB, Peter Bjellerups bolag. Tankesmedjan är ju inte en juridisk person så vi är tvungna att lösa det så.
Tankesmedjan för ett smartare arbetsliv
Tankesmedjans för ett smartare arbetsliv mål är att främja en arbetsmiljö som balanserar produktivitet, välmående och hållbarhet.
Det gör vi dels genom att dela med oss av kunskap, insikter och idéer om hur arbetslivet kan göras smartare, dels genom att skapa möten för kunskapsutbyte och diskussioner om ett smartare arbetsliv.
Detta är ett tillfälle till det senare. Dialogen och utbytet är kärnan i detta event. Därför har vi tänkt göra detta som ett Open Space - online.
Om Open Space-formatet
Open Space är en fri form för möten som maximerar deltagarnas möjlighet att själva påverka vad som diskuteras och vilka diskussioner de själva engagerar sig i.
Vi har tänkt göra detta digitalt med hjälp av Welo som är en plattform för virtuella konferenser, där deltagarna själva kan "mingla" runt på skärmen bland olika grupper som diskuterar olika ämnen. Se gärna klippet ovanför där Johan visar och berättar om Welo. (2.28)
1. Vi skickar ut en introduktion till Welo och Open Space-processen för egen "onboarding" i förväg för att minimera startsträckan under konferensen.
2. Mötesledningen sätter ramarna och förklarar processen för deltagarna (och låter deltagarna träna lite i Welo).
3. Deltagarna skapar vilka ämnen som ska diskuteras, faciliterat av mötesledningen.
4. Självstyrande samtalsgrupper bildas och fördelar sig i Welo-miljön.
5. Deltagare väljer självständigt i vilka grupper de vill delta.
6. När man är "mätt" på diskussionen i en grupp, minglar man vidare till en annan.
7. Vissa grupper kanske splittras i mindre och andra dör ut.
8. Vår förhoppning är att grupperna själva löpande gör dokumentation om kring diskussionerna (verktyg för hur det görs fixar vi).
9. Innan vi avslutar samlas vi i storgrupp och utbyter reflektioner
Se gärna klippet ovan där Ewa och Peter, Open Space-rookies ställer frågor om Open Space och de lite mer erfarna Karro och Mårten svarar. (14.48)
Avbokning/Inställd konferens
För att få en fungerande dynamik i Open Space-formatet behövs en kritisk massa.
Därför, för att minska risken att anmälda deltagare inte dyker upp när det gäller, tar vi en avgift på 300 kr
Skulle du få förhinder kan du överlåta din biljett till någon annan. Vill du ändå avboka återbetalas beloppet minus de administrativa avgifter vi fått betala.
Vi tror att den kritiska massan ligger på minst 25 deltagare.
Därför kommer vi bara att genomföra om vi får minst 35 anmälningar. (Vi räknar ändå med att inte alla anmälda dyker upp). Då gäller samma princip för återbetalning som vid avbokning.
Arrangör
Tankesmedjan för ett smartare arbetsliv är en grupp forskare, konsulter och praktiker som verkar för ett mer hållbart, produktivt och välmående arbetsliv - ett smartare arbetsliv helt enkelt.
Med olika bakgrund, perspektiv och expertiser arbetar vi tillsammans för att generera insikter och skapa förändring.
Det gör vi genom att ordna föreläsningar, diskussioner och konferenser och genom att sprida erfarenheter, forskning och inspiration – främst på LinkedIn. Vi ger också ofta svar på tal, med fakta och forskning, när mossiga tyckare försöker backa bandet och tvinga medarbetare och kollegor tillbaka till kontoret utan vederhäftiga fakta eller argument.
För oss är det inte en fråga om att allt arbete ska som går att göra på distans också ska göras på distans utan snarare en fråga om att ha flexibilitet och tillit att medarbetarna själva kan avgöra och koordinera var och hur de gör sitt arbete på bästa sätt.
Headliners
Vanliga frågor
-
Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?
Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.
-
Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?
Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.
-
Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?
Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.
-
Var hittar jag länken till ett online-event?
Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.
-
Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?
Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.
Möjligheter och frustration på väg mot ett smartare arbetsliv
Från 300,00 SEK