MODET LEVER VIDARE

Eastmansvägen 10, 113 61 Stockholm
24 feb 2021 11:30
18 apr 2021 17:00
Superarrangör

MODET LEVER VIDARE är lika mycket en kärleksförklaring till mode, som en hyllning till Sara Danius och hennes kvinnliga mod. En utställning som inspirerar till reflektion om mode som en symbol för samtidens idéer, rörelser och motsättningar.

I museets privata konstsamling på våning sex, visas Sara Danius privata designerplagg och skor, som auktioneras ut via Tradera med avslut den 8 mars - internationella kvinnodagen. Ett stycke svensk modehistoria – och kanske även kvinnohistoria, som nu ges möjlighet att leva vidare. Alla intäkter från auktionerna går oavkortat till Sara Danius minnesfond. 

Sju framstående kvinnliga akademiker är porträtterade av fotografen Angelina Bergenwall i utställningen. Iklädda Sara Danius designerplagg delar de var och en med sig av sin berättelse om sitt arbete och om relationen till en av vår tids modigaste kvinnor.

Läs mer om utställningen här

Entrébiljett 
Den här biljetten gäller som inträde till Sven-Harrys konstmuseum och för en bokad tid á 30 min i hyllningsutställningen MODET LEVER VIDARE i museets privata konstsamling på våning 6.

Behöver du hjälp att boka din biljett?
Ring oss under våra öppettider på 08 511 600 60 eller mejla info@sven-harrys.se så hjälper vi dig.

Sven-Harrys konstmuseum grundades av byggmästaren Sven-Harry Karlsson och öppnade mars 2011. Huset är ritat av Wingårdh arkitektkontor och inrymmer bland annat konsthallar, museum, 360° takterass, museibutik och matcafé Guld Kaffe & kök.

Öppettider: Onsdag - söndag kl 11.00 - 17.00

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.