Moderna Relationer - TEMACIRKEL INTIMITET

29 apr 2018 16:00 - 19:00

Existentiella Rummet Södermalm, Malmgårdsvägen 26, 116 38 Stockholm

Relationer är inget vi har. Relaterar är något vi gör. Vill du/ni bli bättre på att göra det under 2018?

Moderna Relationer är fyra cirklar för er som tröttnat på fyrkantigheter.

RELATIONSUTVECKLING - kurs och gruppcoaching

Det här är inte en kurs som talar om hur relationer ska vara. Det är ett utrymme att utforska den eller de relationer du faktiskt har, och att lära dig relatera mer medvetet i dem, och till dig själv, utifrån ett existentiellt perspektiv.

"Vi vill fördjupa och utveckla vår relation" säger många. Men relationen, finns inte. Det finns bara människor som relaterar. För att skapa djupa och utvecklande relationer, behöver vi fördjupa kontakten med oss själva, och utveckla oss själva.

Varje tillfälle innehåller teori och praktisk övning på dagens tema, en öppen coachning av någon inför gruppen, samt ett reflekterande gruppsamtal.

Varför då? Jo, det spelar ingen roll vem det är som blir coachad, om det är du eller någon annan. Vad än den som blir coachad berättar om sin tillvaro, och sina relationer, kommer det göra dig uppmärksam på saker rör din tillvaro och dina relationer. När vi utforskar något gemensamt, via någons upplevelse, blir vi också varse hur lika vi är, fastän vi alla samtidigt är unika. Det är skönt att veta att du inte är ensam om de tankar, känslor och beteeden du har. I en grupp, kan du utforska dem på den nivå du känner dig trygg med, och välja när du du vill ha din egen blick på någon annan än dig själv, och utan att ha allas blickar på dig själv hela tiden. Genom att rikta fleras blickar på en upplevelse, får vi också tillgång till speglingar av vår egen tillvaro som vi inte har möjlighet att göra själva. Dessutom är det kul. På riktigt. Djupa samtal på fullaste allvar, skapar många fler skratt än kallprat.

Teman: sinne, kropp, kommunikation, intimitet.

En temacirkel innehåller ett par grundläggande konkreta verktyg kopplade till temat. Går du tillsammans med någon du relaterar till, får ni en bra början på en gemensam verktygslåda.

Efter de fyra temacirklarna finns det möjlighet att delta i två uppföljande workshops där ni definierar er egen relationsram och skriver ert relationskontrakt.

Du kan gå de fyra första som individ, men behöver av naturliga skäl ha en (eller flera) partners till de två sista tillfällena.

Läs mer på http://existentiellarummet.se/aktuellt/index.html

Biljett Ej tillgänglig