skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Mivos Quartet: Morton Feldman

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Mivos Quartet: Morton Feldman

Från Gratis

Plats

Datum

19 nov 2023 14:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Sound of Stockholm-festivalen är stolta att i samarbete med Samtida Musik och Kungl. Musikhögskolan presentera Mivos Quartet, som kommer framföra Morton Feldmans monumentala verk String Quartet No. 2.

Mivos Quartet, som har beskrivits av The Chicago Reader som “en av Amerikas mest djärva ensembler för ny musik”, har sedan sin start 2008 både arbetat nära samtida tonsättare såväl som framfört flera verk från den vidare kanon för nutida konstmusik. 2023 släppte ensemblen skivan Steve Reich: The String Quartets på anrika Deutsche Grammophon, vilket innehåller inspelningar av Reich’s stycken Different Trains, WTC 9/11 and Triple Quartet I-III, inspelade i nära samarbete med tonsättaren själv. Bland de samtida tonsättare som ensemblen har samarbetat med finns bland andra Sarah Hennies, George Lewis och Saul Williams.

Morton Feldman (1926-1987) är en av de mest inflytelserika tonsättarna inom amerikansk konstmusik under 1900-talet. Tillsammans med andra tonsättare från New York-skolan experimenterade han med idéer kring alternativ notation och slump, men hans sena verk kännetecknas bland annat av användandet av nära extrema durata. Det tydligaste exemplet på detta är String Quartet No. 2, vilket har en durata på från fyra till över sex timmar. Detta symboliserar ett radikalt brott mot mer traditionell syn på musikalisk form. Snarare än att se verket som en komposition, kallade Feldman det ett “assemblage”, som saknar den “[...] kontinuitet som kommer av att sammansätta delarna som ord i en mening eller paragraf”. Melodiska motiv upprepas ibland upp till 13 gånger, och lyssnaren deltar aktivt i hur verkets struktur tar form.

Mivos Quartet:
Olivia de Prato, violin
Maya Bennardo, violin
Victor Lowrie Tafoya, viola
Louise McMonagle, cello

Konserten presenteras i samarbete med KDM (Institutionen för komposition, dirigering och musikteori) och är del av seminarieserien kompositionsforum. I anslutning till denna konsert arrangeras även ett Öppet kompositionsforum med violinisten Maya Bennardo från Mivos Quartet fredagen den 3 november kl 13.30-16.30 i 1E207.

Välkomna!

Lokal

Kungasalen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer