Mira Aasma - Releasefest @ Röda Sten Konsthall

24 maj 2017 19:00 - 21:00

Röda Sten Konsthall, Göteborg, RÖDA STEN 1, 414 51 Göteborg

Mira Aasmas debutalbum är äntligen här och släpps på Birds Records i maj!


Tillsammans med flera olika konstnärer tar hon över Röda Stens konsthall den 24:e maj för att bjuda på en scenupplevelse ni sent kommer glömma. Musik integreras med text, dans och scenografi i ett audiovisuellt rålandskap.


Ett okänt vakuum, det becksvarta mörkret där det inte längre går att skilja havets botten från rymdens djup, skapas en drömsk skåra i tiden som isolerar verkligheten och tar med er på en känsloladdad resa. Med hjälp av plast och vatten, det handskapta och organiska uppstår en skiftande dynamik mellan det utopiska och dystopiska.


MIRA AASMA
Artist och producent från Göteborg som just nu är aktuell med sitt debutalbumsläpp. Sedan debutsingeln ”Ghost” släpptes i december 2015 har hon övertygat i allt hon gör och i vår får vi se resultatet av hennes senaste process och kreativa samarbeten, samt höra henne spela runtom i Europa i samband med singel- och albumsläpp. Debutalbumet rör sig i det experimentella, mörka och dystopiska men samtidigt lika mycket i det lekfulla, uppspelta och utforskande. Dunkande bas möter fioler och körer, röster och ljud från vardagen letar sig in igenom samplers och kommer ut i nya färger och former, det digitala och mekaniska möter det organiska.


EDWIN SAFARI
Multikonstnär med dramaturgi och text som utgångsläge. Grundare av scenkonstkollektivet Pink Pussy Collective.


GORKI GLASER-MÜLLER
Regissör, manusförfattare och VJ samt vinnare av flera nationella och internationella filmpriser.


EMPRESS CREW
Frilansande dansgrupp bestående av Claudia Svensson, Hanna Bergman, Yerusaliem Tesfay och Paratoo Saeidi.


EMMA HEDMAN
Scenograf.


ALBIN GRANAAS
Kostymör och designer studerande vid Stenebys folkhögskola.

Biljett Ej tillgänglig